Oferte locuri de munca top

Cluj-Napoca, la nivel istoric al livrarilor de spatii noi de birouri

Constructia de birouri a accelerat in Cluj-Napoca si are potential sa atinga un maxim istoric de livrari in 2019, cladirile noi anuntate insumand 80.000 mp. Jumatate din aceasta suprafata (40.000 mp) a fost deja livrata, alte sase cladiri fiind asteptate sa fie inaugurate pana la sfarsitul anului, potrivit consilierilor imobiliari de la Activ Property Services.

Dupa inaugurarea mai multor cladiri noi in prima parte a acestui an, Cluj-Napoca devine primul oras din provincie care atinge pragul de 300.000 mp de spatii moderne de birouri (stoc speculativ).

Nivelul semnificativ al cererii a permis o dezvoltare accelerata a pietei de birouri din Cluj-Napoca, in ultimii 5 ani fiind livrati aproape 180.000 mp de spatii noi, reprezentand 60% din stocul total speculativ aflat acum in functiune.

In conditiile in care tranzactiile majore de inchiriere au insumat 20.000-40.000 mp pe an, rata de ocupare s-a mentinut la peste 90%-95% in ultimii ani, majoritatea cladirilor reprezentative fiind integral ocupate, asa cum releva datele Activ Property Services.

Nivelul chiriilor s-a mentinut relativ constant in ultimii ani in Cluj- Napoca, avand valori medii de 13-14 euro/mp/an pentru spatiile de clasa A, respectiv 10-12 euro/mp/an pentru cladirile de clasa B.

 

 

Citiți și:

Peste 200 de blocuri vor intra in reabilitare termica

Teren de 16 ha, lotizat si vandut pentru locuinte unifamiliale

O asociatie non-profit vrea sa construiasca un bloc in Capitala

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/ iunie 2019

Sus