Oferte locuri de munca top

Centura Sud-Est Arad va intra in executie

După construirea celor 11 km ai Centurii Sud – Est, care vor include un nou pod peste Mureș, la Fântânele, și un pasaj peste calea ferată, la Vladimirescu, municipiul Arad va avea un inel integral de centură, a anunțat Iustin Cionca, președintele Consiliului Judetean Arad.

Recent a fost emisă autorizația de construire pentru acest obiectiv de investiții.

Lucrările încep la km 46+115, la intersecția giratorie existentă pe DN69, și se termină în intersecția nou amenajată a variantei ocolitoare propuse cu DN 7 și cu DJ 709G.

Lucrările autorizate în această etapă vor fi executate numai pe terenurile aparținând UAT Arad, UAT Fântânele și UAT Vladimirescu din județul Arad

Vor fi efectuate următoarele lucrări: de drum (sistem rutier, tersamente, acostamente etc.); consolidare; de poduri și pasaje (pasaj peste CF 218, pod peste râul Mureș); pentru scurgerea și evacuarea apelor (rigole, podețe); de relocare/protejare utilități;

la intersecții (girații, intersecții în cruce etc); drumuri la drumuri neclasificate; de protecția mediului.

Valoarea lucrărilor autorizate este de 247,08 milioane de lei fără TVA.

Urmează predarea amplasamentului către constructor, firma cu capital austriac Porr Cosntruct, care are la dispoziție un an și jumătate pentru finalizarea lucrării.

TOPUL DRUMARILOR: Pe trend ascendent, spre un adevarat boom

Acesta este primul proiect din țară semnat de CNAIR cu un Consiliul Județean, pentru o investiție de asemenea anvergură.

Obiectivul de investiții face parte din rețeaua rutieră TEN-T.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista Arena Construcțiilor nr. 7/octombrie 2023

Revista Arena Constructiilor octombrie 2023

Sus