Oferte locuri de munca top

Centura Sud Bucuresti: exproprieri mai scumpe

Exproprierile necesare pentru realizarea unui sector din Centura Sud București vor fi mai scumpe, după ce au fost făcute mai multe modificări și au fost identificate noi imobile. Astăzi, Guvernul va suplimenta pe anul 2021 suma prevăzută pentru despăgubire.

Mai exact, este vorba despre coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național „Autostrada de centură București, sector Centura Sud km 52+770-km 100+900″, pe raza localităţilor Vidra, Jilava,1 Decembrie, Dărăşti – Ilfov, Măgurele, Bragadiru, Domneşti, Ciorogârla şi Cornetu din judeţul Ilfov şi Grădinari şi Joiţa din judeţul Giurgiu.

Față de exproprierile stabilite inițial în anul 2020, după recepționarea de către A.N.C.P.I./O.C.P.I. a documentațiilor cadastrale individuale, anumite date de identificare ale imobilelor supuse exproprierii au suportat modificări, în ceea ce privește suprafața de expropriat, categoria de folosință sau poziționarea intravilan / extravilan.

Astfel, diferența dintre suma de 5.960.509 lei, consemnată inițial și suma de 4.813.260 lei rezultată conform noului raport de evaluare este de 1.147.248,43 lei, suma care devine disponibilă și care va fi utilizată pentru exproprierea imobilelor și a construcțiilor nou identificate.

De asemenea, pentru justa despăgubire imobilelor terenuri cu sau fără investiții noi identificate supuse procedurii de expropriere este necesară suma de 3.542.754 lei.

Cum suma devenită disponibilă în urma raportului de evaluare nu acoperă suma necesară, va fi suplimentată suma prevăzută pentru despăgubiri cu 2.395.505 lei, ce reiese ca urmare a identificării cadastrale și a construcțiilor aferente fiecărui imobil în parte.

Sumele vor fi alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii.

Sumele individuale vor fi virate de către Ministerul Transporturilor și Infrastructurii într-un cont de trezorerie deschis pe numele Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere -S.A., în termen de cel mult 30 de zile de la data aprobării cererii de deschidere de credite.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/mai 2021

Sus