Oferte locuri de munca top

Ce se pregateste pentru noua statie de metrou de pe Magistrala 2

Înaintează demersurile pentru realizarea unei noi stații de metrou pe Magistrala 2, între stația Berceni și Șoseaua de Centură.  A început astfel etapa de căutare a constructorului. Astăzi Metrorex a lansat în licitație contractul pentru ”Edificarea unei stații de metrou la nivel suprateran situată între stația de metrou Berceni și Șoseaua de Centură – Proiectare+Execuție”.

Totodată, ieri a fost semnat în acest sens un Protocol între Ministerul Transporturilor, Metrorex și Primăria Sectorului 4 .

Proiectul se va realiza în continuarea Magistralei 2 de metrou: Pipera – Berceni, utilizând și terenul aferent liniei de probă și legatura rețelei de metrou cu stația CF Popești.

Valoarea estimată pentru lucrările necesare este de 138.077.166 lei, echivalentul a peste 29 milioane de euro. Data limita pentru depunerea ofertelor de către constructori este 5 noiembrie 2019.

Proiectul vizează construirea unei clădiri ce va asigura un mediu propice circulației pietonale (tip transport cu metroul și spații publice urbane de circulație). Se va pune accent pe încurajarea folosirii spațiilor comune (circulații, așteptare, acces facil la stație, conectivitate cu reteaua urbană de transport actuală și viitoare, etc.).

În fața clădirii va fi amenajat un spațiu de acces facil pe perioadă scurtă (bretea auto) pentru debarcarea pietonilor din auto propriu la intrarea în municipiul București.

Imobilul va avea cu regim de înălțime de Subsol + Parter + 2Etaje cu funcțiunea de clădire civilă destinată transportului în comun de mare capacitate – stație de metrou supraterană (etajele sunt niveluri tehnice determinate de asigurarea spațiilor tehnice necesare – subperon, subset, set).

Destinația clădirii propuse va fi aceea de clădire civilă (publică) pentru transport cu metroul – stație de metrou supraterană.

Funcțiunile spațiilor necesare vor acoperi specificațiile tehnice specifice principale de metrou, astfel:

* accesuri acoperite;

* pasaje subterane și vestibuluri de distribuție (către peron/spații publice supraterane, către spații tehnice specifice metroului);

* peron central suprateran;

* dotări specifice spațiilor Metrorex SA (grupuri sanitare pe sexe, spațiu mama și copilul, casă de bilete, automate de bilete, lifturi și escalatoare);

* spații tehnice -spații tehnice specifice Metrorex SA, necesare asigurării funcționării stației de metrou.

Pentru realizarea acestui obiectiv de investiții, Primaria Sectorului 4 va asigura sursele de finanțare necesare, precum și toate operațiunile care derivă din gestionarea surselor de finanțare, proiectarea și edificarea obiectivului stație de metrou, împreună cu toată infrastructura necesară acesteia.

Dupa finalizarea proiectului, stația de metrou, împreună cu infrastructura aferentă, va intra în proprietatea publică a statului și se va atribui în concesiunea Metrorex.

 

 

Citiți și:

Un ansamblu rezidential asteapta autorizatia de construire

O noua fabrica de bere va fi construita in apropierea Bucurestiului

Ansamblu cu trei cladiri, intr-un oras din provincie

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 7/oct 2019

 

 

Sus