Oferte locuri de munca top

Ce se mai intampla la Cazinoul din Constanta

Procedura de contractare a serviciilor de proiectare și a lucrărilor de execuție pentru consolidarea și restaurarea Cazinoului din Constanța, demarată încă din anul 2016 a fost anulată în SEAP la începutul acestui an, în data de 26 ianuarie 2018.

O nouă licitație va fi lansată după actualizarea și avizarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenție.

Prin protocolul de predare-primire a obiectivului ”Cazinou Constanța”, încheiat între UAT Constanța și MDRAP prin Compania Națională de Investiții, se specifică faptul că acesta este predat către CNI în scopul consolidării și restaurării acestuia și nu se specifică nicăieri atribuții în sarcina companiei în ceea ce privește conservarea obiectivului de investiții.

De asemenea, conform unei note de informare oficială, prin OG nr.25/2001 privind înființarea CNI SA, nu este prevăzută în mod expres posibilitatea realizării lucrărilor de conservare prin subprogramele derulate de Compania Națională de Investiții.

Totodată, legat de conservarea obiectivului de investiții, în data de 15 martie, Primarul Decebal Făgădău și-a exprimat dorința ca până în luna noiembrie acest obiectiv să fie conservat și a subliniat că acest proiect este responsabilitatea municipalității. De asemenea, a precizat faptul că reabilitarea Cazinoului va rămâne la CNI.

Compania Națională de Investiții a demarat procedurile legale necesare în vederea actualizării documentației de avizare a lucrărilor de intervenție (DALI), a studiilor, expertizelor și avizelor astfel încât indicatorii tehnico – economici ai investiției să fie actualizați și ulterior să poată fi demarată o nouă procedură de achiziție publică.

Ulterior finalizării acestei proceduri de achiziție publică se va încheia un contract pentru servicii de proiectare și după predarea documentației actualizate, aceasta va fi supusă avizării în cadrul consiliului tehnico-economic al CNI, respectiv al MDRAP, menționează oficialii Ministerului Dezvoltării.

În urma avizării noii documentații, va fi demarată o nouă procedură de achiziție publică privind contractarea lucrărilor de execuție pentru consolidarea și reabilitarea Cazinoului din Constanța.

CNI poate derula procedura de achiziție publică pentru contractarea lucrărilor de execuție, având în vedere că procedurile anterioare nu au fost anulate din cauza societății ci din cauza neconformității ofertelor depuse de operatorii economici. Oficialii speră ca această nouă licitație să fie și cea din urmă, care va stabili un câștigător pentru acest obiectiv.

 

Participati la evenimentul organizat de ARENA Constructiilor, joi 7 iunie, la Bucuresti !

 

Citiți și:

110 apartamente de lux vor fi construite in Sectorul 1

Proiecte finantate prin credit bancar de 25 mil lei

Pasarela pietonala si terminal transjudetean-translocal, in pregatire

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 4/ iunie 2018

Sus