Oferte locuri de munca top

Ce proiecte de investitii rutiere pregateste Oradea

Stadiile de pregătire a unor importante proiecte de investiții din municipiul Oradea au fost prezentate de către primarul Ilie Bolojan.

Până la finalul lunii august ar urma să fie aprobați indicatorii aferenți drumului de legătură dintre Calea Aradului și str. Ogorului. ”Vom organiza în acest an procedura de licitație pentru selectarea proiectantului și constructorului la pachet și ne pregătim ca de anul viitor să începem aceste lucrări, urmând ca ele să se finalizeze în 2021, la începutul anului”, a menționat primarul Bolojan.

Pentru drumul de legătură dintre Calea Aradului și str. Ogorului din muncipiul Oradea este aproape finalizată documentația, studiul de fezabilitate fiind terminat.

Drumul va trece pe sub coridorul de aterizare a avioanelor, scurtând foarte mult distanța în zona respectivă și creând un acces suplimentar la Piața 100.

Drumul va avea o lungime totală de 860 metri, cu un pasaj subteran de 125 de metri în dreptul culoarului de aterizare a avioanelor.

În baza discuției cu Consiliul Județean Bihor, acordul de dare în administrare a acestui teren va fi pe ordinea de zi a Consiliului Local la finalul acestei luni, urmând ca Primăria Oradea să obțină toate avizele necesare până atunci.

Durata de execuție a acestei lucrări este estimată la 1 an și 4 luni, din care execuția va fi un an. Valoarea estimată a lucrărilor este de 1,8 milioane euro plus TVA, a explicat Ilie Bolojan.

Continuă lucrările de extindere a liniei de tramvai

În ceea ce privește lucrarea de extindere a liniei de tramvai care va trece prin partea de sud a orașului, primarul Ilie Bolojan a anunțat că a fost finalizată partea de intersecție în zona Calea Aradului-Aviatorilor, iar din 5 august vor începe lucrările la lărgirea zonei pentru linia de tramvai pe mijlocul Căii Aradului până la intersecția cu strada Vlădeasa.

”Această lucrare se va derula în toamnă, ea va continua pe Calea Aradului până la pârâul Peța, în prezent se lucrează la linia de tramvai din spatele mall-urilor din zona respectivă, în așa fel încât până la finalul anului toată linia de tramvai să fie amenajată și lucrările finalizate, urmând să se continue anul viitor în zona Universității, Jandarmerie”, a spus Ilie Bolojan.

Tot în zona Căii Aradului se lucrează la reabilitarea străzii Vlădeasa, unde se va freza toată strada și se va turna un covor asfaltic, urmând ca până la jumătatea lunii septembrie întreaga stradă să fie reasfaltată.

De asemenea, este într-o fază avansată și săptămâna viitoare va fi adjudecată lucrarea de proiectare și execuție a parcărilor de pe terenurile expropriate din zona Calea Aradului.

Până la jumătatea lunii septembrie se vor finaliza proiectele tehnice ale celor două parcări, urmând ca din jumătatea lunii septembrie să înceapă lucrările. Până la finalul acestui an cele două parcări ar trebui finalizate.

 

 

Citiți și:

Ce criteriu de evaluare va conta in alegerea expertilor

Investitii de peste 2 mil euro in sudul tarii

Bani europeni pentru modernizarea si extinderea unui spital

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/ iul-aug 2019

Sus