Oferte locuri de munca top

Cât de curând încep lucrările la drumul turistic Răchiţele-Ic Ponor

S8000826Traseul turistic de 20 de km cuprins între Răchiţele- Prislop- Ic Ponor ar putea fi finalizat în prima parte a lui 2015.

În prezent documentaţia de atribuire a proiectului a fost transmisă către ANRMAP iar Consiliul Judeţean aşteaptă confirmarea pentru ordinul de începere a lucrărilor. Proiectul ar trebui finalizat în 6 luni de la demararea lucrării, potrivit documentaţiei de atribuire.

Contractul presupune execuţia lucrărilor de drumuri, a lucrărilor de scurgere a apelor şi consolidări cu anrocamente, lucrări de consolidare cu gabioane, lucrări de consolidare cu ziduri de sprijin, lucrări de execuţie şi de reparaţie a podeţelor, lucrări de amenajare a terenului şi lucrări de semnalizare, confecţionarea şi montarea de plăci de informare şi publicitate.

Bugetul proiectului este de peste 18 milioane de lei, bani proveniţi din bugetul Consiliului Judeţean Cluj şi din fonduri europene nerambursabile.

“Lucrările sunt structurate pe două etape, în prima dintre acestea vom aduce lucrările de infrastructură la starea lor iniţială, aşa cum au fost abandonate  în trimestrul III al anului 2012, urmând ca, în cea de-a doua etapă, să realizăm efectiv lucrările rămase de executat până la finalizarea integrală a obiectivului”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Horaţiu Cătărig.

Traseul Răchiţele-Prislop-Ic Ponor este finalizat în acest moment în proporţie de 70% şi face parte din proiectul pentru reabilitarea DJ108C şi DJ763 cu un buget de peste 59 de milioane de lei.

Sus