Oferte locuri de munca top

Cadastru pentru mai mult de 200 mii de hectare, finantat de ANCPI

Inregistrare sistematică a terenurilor ce cumulează o suprafață de peste 200.000 de hectare va fi finanțată cu peste 81 de milioane de lei. Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a aprobat finanțarea, din veniturile proprii, a lucrărilor de înregistrare sistematică a imobilelor aparținând domeniului public și /sau privat al statului pentru trei instituții.

Aceste înregistrări se vor derula pe o suprafață de 203.332,63 de hectare, aparținând:

– Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD)- valoarea finanțării fiind de 30.819.126  de lei cu TVA, pe o suprafață de 315.433 de hectare,

– Agenției Domeniilor Statului (ADS)- valoarea finanțăriifiind de 47.314.938 de lei și pe o suprafață de 19.103 de hectare,

– Academiei de Științe Agricole și Silvice “Gheorghe Ionescu Sisești” (ASAS)-valoarea finanțării fiind de 2.895.491,73 de lei cu TVA.

Sumele vor fi decontate de ANCPI după recepția lucrărilor iar contractele de finanțare sunt multianuale.

ANCPI finanțează, în cadrul Programului național de cadastru și carte funciară 2015-2023 (PNCCF) și lucrările de înregistrare sistematică ce vor fi inițiate de administratorii bunurilor din domeniul public și/sau privat al statului.

Obiectivul principal al PNCCF este înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri și apartamente) din România în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Programul este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI – peste patru miliarde de lei, dar și din fonduri europene obținute prin Programul Operațional Regional, în cuantum de peste 300 de milioane de euro. În cadrul acestui program,  o altă sursă de finanțare poate fi bugetul local al primăriilor.

 

 

 

 

Citiți și:

Cele mai mari proiecte imobiliare ale anului 2019

Un important om de afaceri pregateste construirea unui mare centru logistic

Proiect pentru construirea a trei tronsoane cu 14 niveluri, in Capitala

Un ansamblu de locuinte va fi construit in vestul tarii cu o echipa din Germania

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.8/ nov-dec 2018

Sus