Oferte locuri de munca top

Autostrazile Targu Mures – Targu Neamt si Targu Neamt – Iasi, un pas

Două tronsoane de autostrada, Târgu Mureș – Târgu Neamț și Târgu Neamț – Iași, vor mai face un pas înainte la mijlocul lunii mai.

Astfel, pe 15 mai 2019 va fi anunțat câștigătorul procedurii de revizuire a studiului de fezabilitate pentru tronsonul autostrăzii cuprins între Târgu Mureș și Târgu Neamț, a anunțat ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, în cadrul unei vizite în județul Iași.

Tot pe 15 mai 2019,  Comisia Naţională de Prognoză va anunţa procedura de selectare a ofertanților care vor participa la parteneriatul public privat pentru construirea segmentului Târgu Neamț – Iași, a mai anunțat minsitrul Cuc.

Acesta a mai declarat că: ”Pe 30 iunie  vom lansa procedura de proiectare şi execuţie a tronsonului de autostradă Iaşi – Ungheni, inclusiv podul de la Ungheni”.

Pe parcursul vizitei, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc a cerut autorităților administrației publice locale din municipiul Iași să nu mai elibereze autorizații de construcție pe traseele variantei ocolitoare a municipiului și pe viitorul traseu al autostrăzii ce va străbate zonele limitrofe.

Reamintim faptul că pentru proiectul de parteneriat public – privat „Autostrada Târgu Neamţ – Iaşi” a fost aprobat studiul de fundamentare la sfârșitul lunii martie.

Valoarea totală a investiției este estimată la 1,2 miliarde euro, iar perioada de proiectare şi realizare a autostrăzii este preconizată să dureze 48 luni.

Durata serviciilor şi lucrărilor aferente proiectului presupune două etape, respectiv: Etapa 1: Servicii de proiectare şi construcţie autostrada Tg Neamț – Iași în regim de parteneriat public privat – contract cu durata de maximum 48 luni de la semnare.

Etapa 2: Întreţinere şi operare autostrada Tg. Neamț – Iași în regim de autostradă cu taxă pe durata de 26 de ani de la finalizarea etapei nr. 1.

Autostrada Târgu Neamţ – Iași se desfăşoară pe teritoriul judeţului Iaşi și va avea o lungime de 61 km la care se adaugă 7 km reprezentând bretelele nodurilor DN28 și Km 61+000, bretele ce vor fi de asemenea la profil de autostradă. Lungimea totală a traseului construit la profil de autostradă va fi de 68 km.

Autostrada va realiza conexiunea dintre centre economice importante din Moldova (Iași, Pașcani, Botoșani, Bacău, Suceava, Piatra Neamț), cu cele din Transilvania și mai departe, prin vama Borș, cu rețeaua de autostrăzi din Europa. Autostrada Târgu Mureș – Targu Neamt – Iași – Ungheni, din care face parte acest tronson, va străbate judeţele Mureş, Harghita, Neamţ şi Iaşi şi va avea o lungime totală de aproximativ 320 de km.

 

 

Citiți și:

Mare complex rezidential, pe mai mult de 11 ha, in apropierea Bucurestiului

Patru etape de dezvoltare a unui aeroport din tara

Un producator de prefabricate din beton trece de la pierdere, la profit

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.2/ aprilie 2019

Un comentariu;

Sus