Oferte locuri de munca top

Autorizatie de construire pentru Institutul de Boli Cardiovasculare

A fost emisă autorizația de construire pentru Institutul Regional de Boli Cardiovasculare.

Consiliul Județean Iași a anunțat că a primit autorizația emisă de primăria comunei Miroslava.

”Spitalul aparține statului român, prin Ministerul Sănătății, nu este al Consiliului Județean Iași. Vrem finanțarea Institutului Regional de Medicină Cardiovasculară de la Miroslava pentru că, așa cum un om nu poate trăi fără inima lui, această regiune nu poate să supraviețuiască pe termen lung fără IRMC”, a afirmat Costel Alexe, președintele CJ Iași.

Institutul va avea 27 de secții și departamente, dintre care 7 care nu există în România.

Numit și Spitalul Viitorului sau Institutul Inimii, acest obiectiv ar urma să fie construit pe raza satului Brătuleni, având ieșire la șoseaua de centură.

Proiect de constructii civile de 40 mil euro, in curs de aprobare

Ulterior vor fi construite un centru de cercetare, în parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa”, un hotel pentru personalul medical, un hotel pentru familiile pacienților și o grădiniță.

Managerul IBCV, Grigore Tinică, a declarat: ”Știu că unii au catalogat acest proiect ca megalomanic sau faraonic, au zis că este foarte mare. Nu este mare. Înseamnă și clădiri conexe care se vor face din alte programe și nu din PNRR, unele dintre ele din fonduri private cum sunt hotelurile pentru personal și pentru aparținători sau pacienți, grădinița, mall-ul sau departamentul de cercetare. Eu invit pe toată lumea să pună umărul la acest proiect”.

Valoarea totală a proiectului este peste 2,77 miliarde lei (cu TVA), din care doar spitalul reprezintă circa 1,76 miliarde lei (cu TVA). Suprafață totală a proiectului va fi de 12 hectare. Regimul maxim de înălțime al construcțiilor va fi de 8 niveluri (înălțimea maximă: 30 de metri), acestea având o suprafață construită totală de 24.525mp.

Sus