Solplanet x AeroFix

Astaldi: contract de 209 mil. euro pentru metroul din Varşovia

Wilanowska_warsaw_metro1Grupul Astaldi va extinde linia 2 de metrou din Varşovia în cadrul unui proiect estimat la 209 milioane de euro.

Prin acest contrat Astaldi va continua proiectul în care partea centrală a liniei este tot o lucrare a Astaldi finalizată în martie 2015.

În noul contract sunt incluse proiectarea şi construcţia sectorului estic al traseului pe o lungime de aproximativ 3 kilometri de la staţia Dworzec Wilenski către staţia C18 cu tuneluri gemene şi trei staţii underground.

Tunelele sunt săpate de cele două utilaje TMB folosite deja pentru partea mediană a sectorului, utilaje ce asigură montarea echipamentelor şi a şinelor pe măsură ce tunelul este săpat.  În contract mai este inclusă şi construcţia legăturii cu proiectul finalizat anterior, lucrări adiacente şi lucrări de suprastructura. Lucrările sunt planificate să fie finalizate în 36 de luni şi să înceapă în primele luni ale lui 2016.

Proiectul este finanţat din fonduri europene şi din fonduri proprii companiei poloneze de stat care administrează circulaţia metroului din Varşovia, se arată într-un comunicat al companiei.

Noul proiect creşte venitul subsidiarei Astaldi din Polonia unde compania mai construieşte 60 de kilometri de autostradă, două secţiuni de cale ferată şi o centrală electrică pentru valorificarea energetică a deşeurilor.

Sus