Oferte locuri de munca top

Aproape 8 mil lei pentru modernizarea unui spital

A fost semnat un nou contract pentru modernizarea Spitalului de Pneumoftiziologie din Galați.

Este vorba de modernizarea instalației electrice și realizarea unui sistem de ventilare și tratare a aerului, folosind și instalații cu presiune negativă, în două clădiri ale spitalului, acolo unde au fost și sunt tratate cazurile de coronavirus.

“Este o investiție extrem de importantă pentru Spitalul TBC, care va aduce mai multă siguranță pentru pacienți și pentru personalul medical. Vom reface în totalitate instalația electrică din cele mai importante corpuri de clădire, folosind la interior așa numitele cabluri «halogen free», care sunt ignifugate și rezistente la impact.

Valoarea unui contract va fi majorata cu peste 30 mil lei

De asemenea, vom monta și instalații de ultimă generație de ventilare și tratare a aerului, folosind în anumite saloane și spații medicale inclusiv sisteme cu presiune negativă, care filtrează în mod continuu aerul. Fluxul și presiunea aerului au un rol foarte important în eliminarea germenilor, sistemul cu presiune negativă fiind eficient și împotriva contaminărilor în cazul pacienților contagioși, mai ales atunci când vorbim de coronavirus sau tuberculoză”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Valoarea contractului de finanțare este de 7.978.880 de lei.

Finanțarea acestui proiect este realizată în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare.

Sus