Oferte locuri de munca top

Antreprenorii estimează o creştere a economiei globale

4350685550_dbd28c7e50Un procent de  47% dintre antreprenori estimează creșterea în acest an a numărului de angajați în companiile pe care le conduc iar încrederea lor în starea economiei globale este în creştere, potrivit celui mai recent studiu elaborat de Ernst & Young.

„Economia globală își revine, dar într-un ritm lent. Antreprenorii pot reprezenta soluția accelerării creșterii economice deoarece continuă să sfideze tendinţele globale, prin gradul mare de încredere în economie şi prin planurile de extindere a numărului de locuri de muncă. Iar studiul nostru arata acest fapt. De aceea, autoritățile ar trebui să lucreze împreună cu antreprenorii pentru a crea ecosistemele adecvate pentru susținerea inițiativei personale și a afacerilor antreprenoriale.”, precizează Bogdan Ion, Country Managing Partner E&Y Romania.

Conform studiului, antreprenorii sunt optimiști în privința direcției economiei, 71% dintre ei având încredere în evoluția pieţei interne, iar 66% în evoluția economiei globale faţă de doar 44% în 2014. Cei mai optimişti sunt antreprenorii din China (95%), India (90%) şi Orientul Mijlociu & Africa de Nord (MENA) (90%) în timp ce ponderile cele mai scăzute ale antreprenorilor care se aşteaptă la creştere economică se înregistrează în Franţa (52%), Australia (51%) şi Japonia (49%).

În privinţa forţei de muncă în 2016 sunt aşteptate cele mai multe angajări în industria energiei regenerabile şi biotehnologie/industria farmaceutică.

La nivel global, tinerii își doresc în număr mare să devină antreprenori – 65% vor să aibă propria afacere. În România tendinţa se păstrează peste 50% dintre studenţi dorindu-şi propria afacere în următorii ani.

Studiul EY analizează impactul pe care antreprenoriatul îl are asupra pieţei muncii și cuprinde răspunsurile a peste 2300 de antreprenori privind planurile legate de creșterea forței de muncă. De asemenea, în cadrul studiului au fost chestionați aproximativ de 3 mii de tineri în legătură cu ambiţiile lor antreprenoriale.

 

Sus