Oferte locuri de munca top

Anghel Saligny: Incep lucrarile de modernizare a doua DJ

Încep lucrările de modernizare a unor tronsoane de drumuri județene, finanțate prin programul guvernamental Anghel Saligny.

Pentru modernizarea unui tronson din DJ 106K a fost semnat contractul de execuție a lucrărilor iar pentru DJ 293A amplasamentul a fost deja predat constructorului.

* Județul Alba – DJ 106K, tronsonul Vingard – Ohaba

Valoarea lucrărilor care vor fi realizate de asocierea Prenis SRL – Total Nsa AG Construct SRL – Total Nsa SRL este de 18.568.516 lei fără TVA.

Modernizarea acestui tronson de drum va crea premisele dezvoltării economice a zonei, va facilita legătura cu municipiul Alba Iulia şi polul de dezvoltare Sebeş şi va asigura locuitorilor din comunităţile aflate în zonă, precum şi agenţilor economici, investitorilor, fermierilor și participanților la trafic care tranzitează zona o mai facilă deschidere către principalele rute de acces.

* Județul Botojani – DJ 293A, tronsonul Viișoara – Viișoara Mică – Coțușca

„Pentru drumul Coțușca – Viișoara, CJ Botoșani, a obținut, în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”, o finanțare de peste 23,3 milioane de lei, la care se adaugă o cofinanțare de aproximativ 600 de mii de lei.

Acest drum va asigura atât confortul locuitorilor din zonă, dar va scurta și distanța dintre Coțușca și Darabani cu aproximativ 10 kilometri”, a declarat președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici.

Lucrările se vor întinde pe o distanță de 6 kilometri iar durata de execuție este de 18 luni.

Lucrari ingineresti de 25 mil euro, putin ofertate

Valoarea totală a proiectului, în care este inclus și TVA și cheltuielile neeligibile este de aproximativ 24 de milioane de lei.

În cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”, consiliile județene au primit, fiecare, câte 140 de milioane de lei, echivalentul a peste 28 de milioane de euro.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/iunie 2023

Revista Arena Constructiilor mai 2023

Sus