Oferte locuri de munca top

Amenajarea de spatii publice si puncte de colectare a deseurilor, in planurile edililor locali

Aproape 200 de terenuri libere cu potențial de dezvoltare ca spații publice au fost identificate și analizate de către autoritățile publice într-o primă etapă. Dintre aceste, în final, au fost stabilite 30 de spații publice de interes care fac obiectul masterplanului privind rețeaua de spații publice.

Masterplanul, ce va sta la baza viitoarelor proiecte de modernizare și regenerare urbană, a fost aprobat săptămâna aceasta de către consilierii muncipiului Galați.

De asemenea, aceștia au aprobat un proiect privind amenajarea și modernizarea punctelor de colectare a deșeurilor.

Proiectul vizează amenajarea și modernizarea unui număr de 517 puncte de colectare selectivă a deșeurilor în sistem suprateran, inclusiv racordarea acestora la rețeaua de canalizare a orașului.

Este vorba despre o investiție a cărei valoare estimată  este de 41.301.729 lei cu TVA. Pentru moment sursa de finanțare propusă este bugetul local.

Scopul proiectului este de a eficientiza activitatea de colectare selectivă a deșeurilor. Prin sistemul suprateran, cu patru module pentru colectarea selectivă a deșeurilor, doar cetățenii arondați la punctul de colectare vor avea acces la acesta, fiind eliminate astfel actele de vandalism. Practic, modulele vor fi prevăzute cu un sistem de securizare – control de acces cu cartelă, care va fi alimentat de la un kit cu panou fotovoltaic de minim 250 W, care va asigura funcționarea sistemului continuu, indiferent de condițiile meteo.

În plus, vor fi demolate platformele care prezintă un grad avansat de degradare și se vor realiza platforme suport noi.

 

 

 

Citiți și:

Investitori turci pregatesc ansambluri cu 16 blocuri

Circa 2,6 mld euro pentru o zona operationala militara

Viitor parc eolian cu 36 de turbine

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 6/ sept 2019

Sus