Oferte locuri de munca top

A inceput constructia conductei BRUA

Transgaz a demarat astăzi construcția conductei BRUA. Transgaz construiește infrastructura de pe teritoriul României, din coridorul Bulgaria – România – Ungaria -Austria, Faza 1 (BRUA – Faza 1) – un proiect susținut de Comisia Europeană.

Proiectul BRUA – Faza 1 presupune construcţia conductei de transport gaze naturale Podişor-Recaş, în lungime de 479 km, cu diametru de 32” (Dn 800) şi presiunea de proiectare de 63 bar.

Valoarea totală estimată pentru Faza I este de 478,6 milioane euro.

În cadrul BRUA – Faza I, Transgaz lucrează deja, din 14 aprilie, la cele trei stații de comprimare gaze de la Podișor, Jupa și Bibești, 40% din cheltuielile eligibile estimate fiind acoperite de Uniunea Europeană, printr-un grant în valoare 179,3 milioane de euro.

Directorul General al Transgaz, Ion Sterian, a declarat că transportatorul național de gaze are resursele și capacitatea necesare pentru finalizarea proiectului BRUA, cu respectarea angajamentelor financiare și a termenelor  asumate. “Lucrările le supraveghem cu exigență și la firul liniar, adică la conductă și la stațiile de comprimare. Suntem în contact permanent cu constructorii ca să ne asigurăm că lucrările sunt în grafic și că îndeplinesc standardele de calitate și siguranță necesare. Segmentul BRUA de pe teritoriul Românei ne va permite  să  încasăm sume importante de bani din tarifele de transport și tranzit”, a spus Ion Sterian, Directorul Generl al Transgaz.

La finalizarea fazei I a proiectului BRUA se va asigura fluxul bidirecțional de gaze naturale spre: Bulgaria – prin interconectorul Giurgiu – Ruse,  1,5 miliarde Smc/an (171.000 Smc/h), la 30 bar la graniţă și Ungaria – prin interconectorul Horia – Csanadpalota, a 1,75 miliarde Smc/an (200.000 Smc/h), la 40 bar la graniţă.

Proiectul BRUA Faza I este prioritar la nivel național și regional. El este inclus în lista proiectelor Central East South Europe Gas Connectivity (CESEC), pentru că aduce o contribuţie semnificativă la creşterea siguranţei în aprovizionarea cu gaze naturale şi a gradului de interconectivitate regională.

 

Participati la evenimentul organizat de ARENA Constructiilor, joi 7 iunie, la Bucuresti !

 

Citiți și:

Viitoare cladiri rezidentiale in nordul Bucurestiului

Noi locuinte colective in zona de nord a Capitalei

Pod si parcare, in precontractare

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 4/ iunie 2018

Sus