Oferte locuri de munca top

Ofertele de apartamente noi au caracter ”de marketing” si pot diferi de realitate

Informațiile de pe site-urile dezvoltatorilor imobiliari au ”caracter de marketing” și pot fi diferite de realitate. Situația este deja de notorietate. Gabriela Firea, primarul Capitalei, a declarat ieri public că prețurile de pe site-urile dezvoltatorilor imobiliari care au participat la licitații diferă de prețurile reale de pe piață. Este vorba de licitațiile organizate de PMB pentru a achiziționa apartamente de la dezvoltatorii privați cu scopul de a asigura locuințe de serviciu pentru angajații din sistemul sanitar

„Ne-au scris că ofertele de pe site-uri au caracter de marketing și nu au fost updatate”, a afirmat Gabriela Firea.

Câtă încredere ar trebui să aibă cumpărătorii în ofertele pentru vânzarea apartamentelor noi afișate pe site-urile dezvoltatorilor? Mai ales că acestea au ”caracter de marketing”.

Câte informații postate au ”caracter de marketing” și câte sunt reale? Oricum nu există nicio entitate terță care să confirme veridicitatea afirmațiilor făcute ca să atragă potențialii cumpărători.

Când cumpărăm o mașină de spălat, legea ne protejează și primim un certificat de garanție. Dar, când cumpărăm o locuință, pentru care plătim credit și zeci de ani, de cele mai multe ori semnăm un contract cu un dezvoltator persoană fizică sau cu o societate ai cărei acționari sunt înregistrați în paradisuri fiscale. Pentru ”garanția” prevăzută eventual într-o clauză din contract trebuie să ne judecăm în instanță cu dezvoltatorul, dacă îl mai găsim.

Atunci când cumpărăm un autoturism, ca să putem circula cu el pe drumurile publice, acesta trebuie verificat de Registrul Auto Român (R.A.R) organismul tehnic de specialitate desemnat de Ministerul Transporturilor ca autoritate competentă în domeniul vehiculelor rutiere, siguranţei rutiere, protecţiei mediului înconjurător şi asigurării calităţii.

Când cumpărăm o locuință o facem pe o piață nereglementată !

Câți dintre dezvoltatorii imobiliari furnizează acte privind calitatea construcției, acte ce pot fi verificate de către specialiști – experți tehnici, proiectanți, diriginți de șantier?

Din păcate, situația îi dezavantajează pe acei dezvoltatori care chiar construiesc corect și livrează pe piață locuințe sigure și confortabile.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 6/ sept 2019

Sus