Oferte locuri de munca top

27 mil. lei pentru şcolile din regiunea Centru

Foto1Trei noi contracte de finanțare au fost încheiate pentru finalizarea proiectelor de reabilitare a trei școli din județele Brașov, Covasna și Harghita. Investiţiile au o valoare cumulată de 27 milioane lei şi beneficiază de finanţare prin Programul Operaţional Regional.
Simion Crețu, director general ADR Centru, a precizat:”Aceste școli vor intra în următoarele zile în lucrări de reabilitare și se alătură celorlalte 23 școli din Regiunea Centru ale căror contracte de finanțare le-am semnat în ultimele două luni. Pe acest apel de proiecte mai avem cereri de finanțare aflate în prezent în etapă de precontractare, prin care alte 18 școli, colegii sau licee din Regiunea Centru vor obține fonduri pentru finalizarea lucrărilor demarate în ultimii ani pentru reabilitare, consolidare sau modernizare. După cum se știe fondurile nerambursabile care sunt puse la dispoziția beneficiarilor pe acest nou apel de proiecte, au rezultat din redistribuirile resurselor necheltuite de la alte programe operaționale”.
Proiectele vor fi încheiate până la finele lui 2015.

Pe acest nou apel s-au putut depune proiecte doar pentru unitățile școlare la care era necesară finalizarea lucrărilor și unde procedurile de achiziție au fost demarate după 1 ianuarie 2007. Bugetul disponibil pentru apelul din 2014, pentru renovarea școlilor din cele șase județe ale Regiunii Centru, este de 18,85 milioane euro. Pentru finalizarea tuturor lucrărilor de construcție, cei 59 de solicitanți ce au depus proiecte, au estimat că le este necesar un buget de 29,86 milioane de euro fonduri nerambursabile.

Sus