Oferte locuri de munca top

Trei zone cumulează 80% din cererea de birouri in Bucuresti

DSC04270Daca in 2009, cand criza se manifesta din plin, principalul argument intr-o relocare era chiria cat mai scazuta, ideal de 10 Euro/mp luna, incepand cu anul trecut remarcam argumentele devin mai detaliate, angajatorii avand ca preocupare centrala satisfactia angajatilor la locul de munca.

In Bucuresti, criza a adus dupa sine si aplatizarea chiriilor, diferenta dintre Victoriei, centru vest vs. Floreasca ,sau intre Dimitrie Pompeiu si vest nu mai era asa de mare.

In 2008 aveam pe masa contracte semnate cu 22-25 Euro/mp in Victoriei, 18 Euro in Floreasca si 16 Euro in Grozavesti. In 2012, in Piata Victoriei (CBD) chiria se situa la nivelul de 16-18 Euro/mp, in Floreasca la 14-16 Euro/mp, Grozavesti (centru-vest) la 14-15 Euro/mp, Dimitrie Pompeiu la 12-14 euro/mp. Aceasta evolutie este rezultatul presiunii exercitate de chiriasi asupra nivelului chiriei iar relocarea nu avea ca fundament accesibilitatea angajatilor la birou ci un nivel minim al chiriei. In perioade de criza, presiunea asupra costurilor este atat de mare, incat acest trend este considerat unul firesc. Astfel, nu numai ca aceste chirii au scazut in fiecare zona, insa si diferenta dintre zone a urmat acelasi trend.

In anii urmatori, revine insa diferentierea mai clara intre zone, chiriile cele mai mari vor fi inregistrate in zonele unde se vor dezvolta proiecte. Din tabelul preluarilor totale de spatii de birouri in 2014 remarcam ca 80% din cerere provine in Bucuresti din trei zone: centru, vest si Floreasca, zone in care se concentreaza jumatate din totalul activitatii de inchiriere si unde se vor livra proiecte in viitor.

In 2014, companiile cauta cladiri ce confera accesibilitate la o statie de metrou, spatii cat mai eficiente si cu specificatii tehnice deosebite ori verzi, care pot fi partitionate ori transformate in asa fel incat angajatii sa se simta cat mai confortabil si sa produca acestora o stare de spirit pozitiva.

Sus