Oferte locuri de munca top

Vor fi demarate proiecte de circa 23 mil lei

Mai multe proiecte de investiții au fost aprobate de edilii unui municipiu reședință de județ. Printre acestea se numără modernizarea străzilor adiacente drumului expres, realizarea unui drum colector, a unui coridor verde și a unei parcări supraetajate. Valoarea totală a investițiilor este de aproape 23 milioane de lei.

Modernizarea străzilor adiacente drumului expres

Este vorba despre strada Cireșilor și strada D. Anghel din municipiul Oradea.

Strada Cireșilor, tronsonul cuprins între str. Strugurilor – intersecție cu str. Piersicilor are o lungime de 765 metri, iar valoarea totală a investiției este de 2.477.826 lei, cu TVA. Strada D. Anghel, are o lungime de aproximativ 1 km, valoarea investiției fiind de 3.629.304 lei, cu TVA.

Ambele lucrări vor fi finalizate în patru luni, iar în afară de asfaltare, pe cele două străzi vor fi montați stâlpi de iluminat, vor fi realizate ziduri de sprijin, precum și sistem de canalizare pluvială.

”La finalul lunii iulie și celelalte trei străzi care sunt în zona respectivă: Piersicilor, Caișilor și Viilor urmează să aibă studiul de fezabilitate închis, inclusiv partea de exproprieri în zonă, vom demara procedurile de licitație, iar în toamnă vom începe lucrările, anul viitor urmând să fie gata”, a declarat Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea.

În ceea ce privește cele șase străzi din Episcopia Veche, nemodernizate, pentru acestea au fost semnate contractele pentru realizarea studiilor de fezabilitate. Cel mai târziu în toamnă se vor aproba indicatorii tehnico-economici, iar cel mai târziu în primăvară vor începe lucrările de modernizare în această zonă.

Drum colector în zona Piața 100

Un alt proiect important este cel care se referă la breteaua paralelă cu șoseaua de centură în zona pieței 100.

Acest proiect se referă la realizarea unei legături între intrarea de la magazinul Leroy Merlin și Piața 100, facilitând astfel atât accesul mașinilor, dar mai ales al pietonilor printr-un trotuar și pistă de bicicletă, către zona Pieței 100, care vor fi legate direct cu pasarela supraterană peste șoseaua de centură care a fost proiectată în zona magazinului. Valoarea estimată a acestui tronson de drum paralel cu centura, de o lungime de circa 700 metri, este de 3,4 milioane lei cu TVA, iar lucrările sunt estimate a se realiza în patru luni, începând în toamnă.

Coridorul verde din strada Barcăului

În ședința Consiliului Local s-a aprobat un alt proiect important, respectiv cheltuielile legate de proiectul ”Coridor verde din str. Barcăului”. Acesta este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 -2020.

Valoarea totală a proiectului este de 10.157.395 lei (inclusiv TVA), contribuția proprie în proiect a municipiului Oradea reprezentâd achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului, cât și contribuția de 2% din valoarea eligibilă a proiectului, în cuantum de 197.305 lei.

Proiectul se derulează prin Direcția Management Proiecte cu Finanțare Internațională din Primăria Oradea.

”Estimăm că în următoarele două săptămâni vom semna contractul de finanțare, după care următorul pas va fi semnarea contractului de proiectare și execuție. Estimăm că undeva în lunile august – septembrie să înceapă lucrările, astfel ca în primăvara anului viitor să putem avea aici un parc”, a precizat primarul Ilie Bolojan.

Parcare supraetajată între strada Aurel Lazăr și strada Iosif Vulcan

În aceeași ședință de Consiliu Local a fost aprobat și studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici pentru construirea unei parcări supraetajate între strada Aurel Lazăr și strada Iosif Vulcan, parcare care va avea 147 de locuri.

Valoarea investiției este de 3 milioane de euro, inclusiv partea de exproprieri, iar termenul de realizare este de 12 luni.

Obiectivul general al acestei investiții este armonizarea viitoarelor proiecte de pietonalizare a str. Libertății și a str. Aurel Lazăr, a Pieței Ferdinand, precum și a modernizării str. Iosif Vulcan, prin care se va renunța la o parte din locurile de parcare de la sol, astfel că parcarea propusă între strada Aurel Lazăr și strada Iosif Vulcan va rezolva acest deficit al locurilor de parcare.

 

 

 

Citiți și:

Viitoare hala de depozitare de circa 12000 mp

Cine va moderniza doua piste ale unui aeroport

Bloc cu 14 niveluri, in pregatire in Capitala

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/ iunie 2019

Sus