Oferte locuri de munca top

Visul european: achizitii publice eficiente si transparente

Noi orientări în sprijinul funcționarilor din administrația publică care gestionează fonduri europene, au fost publicate ieri de Comisia Europeană pentru a garanta că procedurile de achiziții publice pentru proiectele cu finanțare UE sunt realizate în mod eficient și transparent.

Sprijinirea statelor membre în organizarea unor proceduri de licitație bine fundamentate pentru investițiile UE este esențială pentru a evita apariția de erori în bugetul UE și pentru a garanta că fiecare euro cheltuit are un impact major, în beneficiul direct al cetățenilor”, a declarat comisarul european pentru politică regională Corina Crețu.

Pachetul de orientări acoperă întregul proces, începând de la pregătirea și lansarea apelurilor pentru proiecte, până la selectarea și evaluarea ofertelor și implementarea contractelor. Ca atare, informațiile cuprinse în el pot fi utile chiar și în afara domeniului fondurilor UE. Pentru fiecare etapă, orientările includ recomandări pentru evitarea erorilor, exemple de bune practici, precum și pagini online și modele de formulare utile.

De asemenea, acesta explică modul în care pot fi valorificate la maximum oportunitățile oferite de directivele revizuite privind achizițiile publice (2014), cum ar fi reducerea birocrației și creșterea numărului de proceduri online care să faciliteze participarea firmelor mici la licitațiile publice și posibilitatea de a introduce noi criterii în atribuirea contractelor, astfel încât să fie selectate companii implicate în CSR (responsabilitate socială) și produse inovatoare și ecologice.

Fondurile structurale și de investiții europene (ESI) contribuie cu peste 450 miliarde de euro la economia reală a UE în perioada 2014-2020, jumătate din această sumă fiind investită prin intermediul achizițiilor publice.

Descarcati aici un infografic despre noile orientări:

 

 

 

 

Citiți și:

Hale de 40 mii mp, la finalizarea unui proiect industrial

Viitor ansamblu cu 6 blocuri si peste 400 de apartamente

Se va da startul in reabilitarea drumurilor judetene cu peste 31 mil euro

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor

 ARENA Constructiilor nov – dec 2017 (click aici)coperta-ac8-mare  ARENA Constructiilor , oct 2017  (click aici) coperta-ac7

 

Un comentariu;

  1. Scridon Radu-Lucian said:

    ACHIZITII PUBLICE. Subiect foarte actual ,legat de responsabilitatea cheltuirii fondurilor UE, in proiecte modern si eficiente. In ultimii ani prioritare erau ofertele cu pret scazut, insa rentabilitatea acestora, in timp a fost destul de scazuta. Sunt necesare oferte complexe, conforme cu noile tehnologii, legate de utilizarea de materiale si echipamente, cu durata de viata mare si care sa asigure protectia mediului, eficienta energetica, siguranta in exploatare. In acest sens, este necesara o noua standardizare, cuplata si cu masuri adecvate legate si de gestionarea deseurilor. Beneficiarii ofertelor, sa aiba si pregatirea adecvata gestionarii acestora in siguranta.

Sus