Oferte locuri de munca top

Viitor parc IT in Craiova, investitie de 20 mil euro

Un parc IT&C va fi construit în municipiul Craiova, în urma unui parteneriat semnat între CJ Dolj și Univesitatea din Craiova. Valoarea totală a investiției, incluzând lucrări de construire și modernizare, dar și procurarea dotărilor, este estimată la 20 de milioane de euro, cele două instituții angajându-se să elaboreze și să promoveze în comun un proiect cu finanțare nerambursabilă pentru asigurarea fondurilor necesare.

Cosmin Vasile, președintele CJ Dolj, și prof. univ. dr. Cezar Spînu, rectorul Universității din Craiova, au semnat recent un protocol de colaborare în vederea creării unui parc în domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor, care urmează să fie amenajat pe structura blocului S200, din municipiul Craiova.

Imobilul care va găzdui viitorul parc IT&C este compus din două corpuri de clădire, primul cu formă circulară, cu diametrul de 46 m și trei niveluri, celălalt prevăzut cu subsol, parter și 13 etaje, având înălțimea de aproape 50 m.

Astăzi, începem un parteneriat cu Universitatea din Craiova, parteneriat care va avea drept scop implementarea mai multor proiecte, în special cu finanțare europeană. […] Prin acest protocol pe care îl semnăm astăzi cu Universitatea din Craiova, demarăm proiectul «Parc Industrial IT&C» pe infrastructura blocului S200, unde firmele mici și mari din acest domeniu vor beneficia de spații propice dezvoltării și implementării propriilor afaceri. (…). Proiectul tehnic datează din 2018, acum îl reactualizăm și cred că valoarea estimativă, pentru tot ce înseamnă reabilitare și modernizare, ajunge la 15 – 16 milioane de euro, iar în diferența până la 20 de milioane de euro vor fi incluse dotările, astfel încât să avem, într-adevăr, o zonă «la cheie» pentru firmele din domeniul IT&C”, a declarat Cosmin Vasile, președintele CJ Dolj.

Sunt sigur că acest prim pas va fi urmat de alții, pe care îi vom face cât vom putea de repede, astfel încât în cel mult 2 – 3 ani să finalizăm această investiție. Îmi doresc să vedem cât mai curând blocul S200 plin de firme din domeniul IT, la care să fie angajați studenți ai Universității din Craiova, firme care să producă pentru oraș, pentru regiune și, de ce nu, pentru România“, a afirmat prof. univ. dr. Cezar Spînu, rectorul Universității din Craiova.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

Sus