Oferte locuri de munca top

Vanzarile Sika depasesc pentru prima data 4,1 miliarde Euro

Vanzarile Sika AG au luat avant in cel de-al patrulea trimestru al anului 2013 sustinute de intarzierea iernii. In total vanzarile au crescut cu 9,4% in moneda locala, in anul financiar 2013. Raportat la rata de schimb valutar, vanzarile au fost cu 6,5% mai mari, ajungand la 4,17 miliarde Euro (5,14 miliarde CHF), precizeaza intr-un comunicat reprezentantii companiei.
5,9% din cresterea globala a vanzarilor raportate in anul financiar 2013 a fost atribuita cresterii organice, la care au contribuit toate regiunile, in timp ce cresterea vanzarilor raportate la achizitii s-a ridicat la 3,5%. Puterea francului elvetian a avut un efect negativ, de aproximativ 2,9%, asupra ratei de schimb. S-a putut observa insa o crestere cu 6,5% a vanzarilor in franci elvetieni.
Regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa) a raportat o crestere de 8,5% in 2013. Aceasta tendinta pozitiva a fost determinata, in principal, de cresterea organica inregistrata in Europa de Est, Africa, Orientul Mijlociu si Marea Britanie, precum si de noile achizitii.
Business-ul din regiunea Americii de Nord a evoluat considerabil in ultima parte a anului, rezultand o crestere de 2,3% a vanzarilor in 2013. In timp ce piata imobiliara rezidentiala si-a revenit, nu s-a inregistrat niciun impact pozitiv din partea altor sectoare de constructii.
Dintre toate regiunile, America Latina a inregistrat cea mai mare crestere in 2013. In comparatie cu anul precedent, vanzarile au evoluat cu 15,1%, fiecare tara si piata din aceasta regiune inregistrand cresteri substantiale.
Cu o crestere peste medie, regiunea Asia/Pacific a inregistrat, de asemenea, o evolutie pozitiva a vanzarilor, de 12,5%. In timp ce tarile OECD au raportat cresteri cu o singura cifra, China, India, Indonezia, Thailanda, Malaezia si Vietnam au inregistrat rate de crestere de doua cifre.
Accelerarea afacerilor pe pietele emergente a dus la o crestere a vanzarilor de 17,2% in moneda locala si de 11,8% in franci elvetieni. Proportia vanzarilor generate de pietele emergente a crescut la 38% (anul trecut inregistrand 37%). Sika AG cu sediul in Baar, Elvetia, este o companie activa la nivel global in domeniul materialelor chimice speciale, deservind industria constructiilor si industriele producatoare de componente auto, autobuze, camioane, trenuri, fatade parcuri solare si eoliene. in prezent, Sika numara subsidiare in 80 de tari si mai mult de 16.000 de angajati la nivel global.

Sus