Oferte locuri de munca top

Va fi construit un incinerator de deşeuri pentru Bucureşti şi Ilfov  

Bucureştiul şi Judeţul Ilfov ar putea fi deservite de un incinerator de deşeuri, care va genera energie termică şi electrică.

În scopul construirii acestui obiectiv, regiunea Bucureşti – Ilfov poate atrage fonduri europene în valoare de 180 de milioane de euro prin Programului Operaţional Infrastructură Mare.

Instalaţia de tratare a deşeurilor urmează să fie introdusă în Planul Naţional de Gestionare a Deşeurilor.

„Soluţia vizată de Primăria Municipiului Bucureşti este tratarea termică a deşeurilor. Zilele urmatoare va trebui să luăm o decizie dacă vom adopta o soluţie care să cuprindă o instalaţie de tratare termică sau alta. Fundamentarea tehnică este aproape gata”, a declarat viceprim-ministru Daniel Constantin, Ministrul Mediului, în cadrul unei conferinţe de presă comune cu Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea.

“Trebuie să depunem cererea de finanţare până la sfârşitul acestui an. Există locaţii posibile şi în Capitală şi în Judeţul Ilfov, nu e o problemă, e un proiect comun al Bucureştiului şi al Judeţului Ilfov. Avem posibilitatatea ca în următoarea perioadă, după ce se va lua decizia politică în guvern, să depunem toată documentaţia tehnică necesară. Din punctul nostru de vedere, nu există riscul să pierdem această finanţare de la Uniunea Europeană”, a declarat Primarul General Gabriela Firea.

Această instalaţie de tratare termică a deşeurilor ar putea susţine integral consumul energetic pentru iluminatul public al Capitalei.

Propunerea a fost introdusă în Strategia Energetică a Capitalei, care urmează să fie aprobată în scurt timp, a adăugat Primarul General.

Anual, Bucureştiul generează circa 800.000 – 850.000 de tone de deşeuri, din care cea mai mare parte ajunge în trei depozite de deşeuri active care deservesc Capitala. Doar 4,5% din cantitatea totală de deşeuri se reciclează în prezent.

 

TopJobs  –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)

NewsletterPrimesti gratuit stirile ARENA Constructiilor ! click aici!

Revista –    Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia nov – dec 2016 (click aici)

Un comentariu;

  1. Anonim said:

    Viceprim-ministrul, Ministrul Mediului si Primarii nu stiu sau nu vor sa isi indrepte atentia asupra faptului ca sistemul de incinerare a deseurilor este poluator si degaja mirosuri neplacute pe o raza de 30 km. Acest sistem pentru care se lupta distinsii nu mai este folosit in occident si nici nu se mai aproba astfel de proiecte. Care este interesul acestor oameni, sa devenim groapa de gunoi a Europei? Locuitorii zonelor adiacente, si daca tinem cont de faptul ca exista o dezvoltare a zonelor locuite de la marginea Bucurestiului si din jud Ilfov, vor avea de suferit prin disconfortul creeat de mirosul pe care il emana aceste instalatii de incinerare a deseurilor. S-a supus dezbaterii publice locale acest proiect? Locuitorii au fost informati corect? Care sunt interesele? Si ale cui?

Sus