Oferte locuri de munca top

Un tronson din Autostrada Moldovei va fi licitat in luna mai

Execuția unui tronson din Autostrada Moldovei A7 va fi putea fi scoasă la licitație în luna mai a acestui an, a anunțat ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă. Astfel, tronsonul Ploiești – Buzău urmează să obțină în această săptămână și acordul de mediu, după ce recent au fost finalizate studiul geotehnic și cel de fezabilitate.

Așadar, în mai este stabilită lansarea licitației pentru execuția tronsonului cu lungimea de 63 de km.

Tronsonul va cuprinde:

* 6 noduri rutiere;

* 42 de poduri și viaducte;

* 4 parcări securizate;

* 159 de hectare de perdele forestiere.

“Acesta este un proiect din «noua generație» pregătită de CNAIR, unde toată partea de proiectare este pusă la punct înainte de lansarea licitației pentru execuție. Astfel, vom avea exproprierile făcute la zi, toate avizele, studiile geotehnice și acordurile necesare – astfel încât să putem începe lucrările în teren de îndată ce semnăm contractul de execuție”, a declarat Cătălin Drulă.

În ceea ce privește sectorul principal din Autostrada Unirii A8, între Târgu Neamț – Iași – Ungheni, urmează ca săptămâna aceasta să fie finalizată licitația pentru etapa de proiectare și să fie desemnat câștigătorul.

Sectorul dintre Târgu Frumos și Lețcani va fi tratat cu prioritate, spune ministrul. Acesta speră la o finalizare mai rapidă a proiectării, astfel încât sectorul să poată fi dat în lucru pentru execuție anticipat.

“Îmi doresc să nu existe contestații și să putem semna contractul pentru proiectul tehnic al acestei investiții care este crucială nu doar pentru Moldova, ci și pentru întreaga țară”, a mai spus ministrul.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/martie 2021

Sus