Oferte locuri de munca top

Un nou pasaj subteran va fi construit la Oradea

DSC_0033Un pasaj subteran pietonal pe sub calea ferată urmează să fie realizat de Primăria Oradea anul viitor. Pasajul va face legătura dintre cartierul Oncea şi bulevardul Ştefan cel Mare.

Conform explicaţiilor date de primarul Oradiei, Ilie Bolojan, realizarea acestui pasaj este necesară întrucât există o legătură proastă a cartierului Oncea cu sistemul de transport din oraş. Din această cauză, locuitorii din Oncea se deplasează cu mijloacele de transport în comun nu din staţiile de pe Ion Bogdan şi de pe Bihorului, ci din staţia de lângă benzinăria Mol, traversând trei linii de cale ferată. Pentru a evita accidentele din această zonă, administraţia locală a decis să realizeze pasajul subteran pietonal de 48 metri lungime, o înălţime de 2,4 metri şi o lăţime de trei metri, asemănător cu subtraversările de la podul Sovata, cele pentru pietoni respectiv biciclişti, care asigură trecerea pe sub pod.

„În această toamnă vom realiza studiul de fezabilitate, pe care îl vom înainta membrilor consiliului local, iar în primăvară vom organiza licitaţia pentru proiectarea şi execuţia acestui pasaj. În toamna anului viitor vom avea pasajul realizat, valoarea estimată a proiectului fiind de aproximativ 220 mii euro fără TVA. Realizând acest pasaj, vom uşura mult legătura locuitorilor din cartierul Oncea cu oraşul propriu-zis şi vom evita pericolele la care momentan se expun”, a menţionat primarul Ilie Bolojan.

Sus