Oferte locuri de munca top

Un heliport ar putea fi construit la Arieşeni

consiliul judetean Bihor

Consiliul Judeţean Bihor

Consiliul Judeţean Bihor intenţionează să implementeze un proiect de 15 milioane euro cu ajutorul fondurilor disponibile pentru Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Ungaria 2014-2020.

Proiectul va avea ca obiectiv dezvoltarea durabilă în zona montană a judeţului Bihor, îmbunătăţirea accesului şi dezvoltarea serviciilor de sănătate în cazul intervenţiilor medicale de urgenţă. Investiţia a fost aprobată în cadrul ultimei şedinţe a Consililui Judeţean Bihor.

Obiectivele concrete ale proiectului sunt amenajarea a trei puncte de prim-ajutor (Stâna de Vale, Padiş şi Arieşeni), construcţia unui heliport la Arieşeni pentru elicopterele SMURD, precum şi dotate cu echipamente a spitalelor Ştei, Beiuş, Aleşd, Salonta şi Spitalul Judeţean Bihor.
De asemenea proiectul prevede modernizarea unui drum forestier de 15 km între Şuştiu (Bihor) şi Moneasa (Arad), scrie eBihoreanul.

Cinci proiecte se află în prezent în implementare în judeţul Bihor prin Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Ungaria, acestea vizează crearea unor centre de afaceri, îmbunătăţirea sistemelor de apă şi canalizare, construcţia de drumuri, conservarea valorilor naturale.
Cel mai mare dintre acestea prevede crearea unui drum de legătură între oraşul Oradea şi Biharkeresztes în scopul creşterii mobilităţii populaţiei în zona de frontieră. Investiţia este estimată la 13 milioane euro.

Sus