Oferte locuri de munca top

Un deversor va fi construit pentru a preveni inundatiile din cartierele bucurestene

Inundatiile din cartierele Prelungirea Ferentari, Progresului, Metalurgiei si Cheile Turzii ale Capitalei vor fi de domeniul trecutului. Primaria Bucuresti va construi un deversor pentru ape mari din colectroul A3 in raul Dambovita.
Potrivit indicatorilor tehnico-economici aprobati in cadrul sedintei Consiliului General al Capitalei de ieri, investitia se va ridica la aproape 20 milioane lei. Proiectul se va derula pe parcursul a doi ani.
Deversorul va solutiona problema debitelor mari de apa colectate in perioadele cu precipitatii abundente sau de topire a zapezii ce provoaca inundatii in cele patru cartiere.
Colectorul A3 din Sectorul 4 al Capitalei se intinde de la strada Prelungirea Ghencea prin sudul orasului catre nodul Hidrotehnic Popesti-Leordeni. Bazinul deservit de colector are aproximativ 4.600 ha cuprinzand Sectoarele 4 si 5, inclusiv platformele industriale si comerciale Berceni, Jilava si Popesti-Leordeni.
Dezvoltarea cartierelor Prelungirea Ferentari, Progresului, Metalurgiei si Cheile Turzii a dus la o impermeabilizare pronuntata, in aceste zone constatandu-se inundatii frecvente. Totodata, modernizarea strazilor micsoreaza timpul de concentrare a apelor pluviale si pune sub presiune canalizarea.
Finantarea investitiei se va face din alocatii de la bugetul local al primariei Bucuresti si credite interne/externe.

Sus