Oferte locuri de munca top

Tranzacţiile cu spaţii hoteliere, în creştere

Hotel-room-renaissance-columbus-ohioAnul acesta va fi unul de boom pentru tranzacţiile imobiliare din portofoliul hotelier, potrivit JLL Hotel&Hospitality, citat de europaproperty.com.

Astfel estimările pentru Europa, Orientul Mijlociu şi Africa arată o creştere de 85% a valorii tranzacţiilor din sectorul hotelier în primele şase luni ale anului faţă de aceeaşi perioadă din 2014.  Piaţa a înregistrat tranzacţii totale de 13,2 miliarde de euro în primul semestru.

Aproape jumătate din tranzacţii au fost înregistrate în Marea Britanie unde cifrele arată o creştere de 172% a volumului tranzacţiilor faţă de 2014.

În Germania tranzacţiile imobiliare cu hoteluri au crescut cu 60% până la 1,4 miliarde de euro. Cea mai mare tranzacţie în bloc a fost vânzarea a 18 hoteluri Accor pentru 150 de milioane de euro.

Investitorii şi fondurile nord-americane au în vizor numeroase tranzacţii hoteliere în Europa cu 1,1 miliarde de euro investiţi în primele 6 luni din 2015.

În fruntea clasamentului investitorilor se află Lonestat Funds care a cumpărat anul acesta peste 13.000 de camere de hotel în Londra, totalizând peste 1,7 miliarde de euro investiţi.

Raportul îndeamnă investitorii la tranzacţii pe piaţa imobiliară hotelieră din Grecia unde preţurile au scăzut foarte mult ca urmare a crizei economice, prevăzând redresarea ca urmare a unei înţelegeri cu autorităţile europene.

Sus