Oferte locuri de munca top

Transfăgărăşanul va fi reabilitat

Transfagarasan_twisty_road

O expertiză tehnică şi un studiu de fezabilitate urmează să fie realizate în vederea reabilitării/modernizării Transfăgărăşanului. Efectuarea studiilor este programată să dureze un an.

Transfăgărăşanul (DN 7C km 0+000 – km 151+955) în lungime de 90 km începe în apropiere de Braşov şi se sfârşeşte între DN 1 şi oraşul Sibiu. DN 7C este un drum de altitudine ce corelează sudul României cu Transilvania traversând Carpații Meridionali. Acest drum ajunge la barajul Vidraru și este deschis traficului sezonier din iunie până în noiembrie, fiind un drum turistic de munte.

Drumul a fost construit în perioada conducerii lui Ceauşescu, între anii 1970-1974. Prin acest drum urma să fie asigurat accesul militar rapid peste munţi în cazul unui atac din partea Uniunii Sovietice.

Prezentul proiect are ca scop principal reabilitarea și modernizarea drumului existent pentru ca circulația să fie deschisă tot timpul anului și pe secțiunea de drum cuprinsă între km 10+000 (Piscul Negru) și km 130+800 (Cabana Bâlea Cascadă) prin adoptarea unor soluții tehnice corespunzătoare.

Contractul pentru realizarea expertizei tehnice şi a studiului de fezabilitate a fost scos la licitaţie în această săptămână, valoarea lui fiind de 2,99 milioane lei fără TVA. Pentru diverse şi neprevăzute esterezervată suma de 272.286 lei fără TVA.

Atribuirea contractului se va face printr-o licitaţie deschisă în baza criteriului “preţul cel mai scăzut”. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participarela sediul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SAeste16 septembrie 2015.

 

2 Comentarii

  1. Anonim said:

    De fapt toata fraza este fara cap, fara coada si cu continut eronat:
    „Transfăgărăşanul (DN 7C km 0+000 – km 151+955) în lungime de 90 km începe în apropiere de Braşov şi se sfârşeşte între DN 1 şi oraşul Sibiu.”

Sus