Oferte locuri de munca top

Toamna creşte interesul pentru apartamentele cu două camere

DSC03404Românii se orientează toamna către locuinţele de două camere în timp ce în prima parte a anului sunt mult mai interesaţi de apartamente cu 3 camere şi case, potrivit unui studiu realizat, conform studiului realizat ElQual, la solicitarea portalului dezvoltatorimobiliar.ro.
Clienţii pieţei rezidenţiale îşi schimbă preferinţele în funcţie de sezonalitate este una dintre cele mai importante concluzii ale studiului: “începutul de an pare a fi potrivit pentru achiziţia de unităţi ce oferă un nivel superior de confort (3 camere+), în timp ce apartamentele cu două camere sunt alese în special în perioada de final de an”.
În cadrul sondajului realizat de ElQual49% dintre respondenţi ar cumpăra acum o locuinţă de 2 camere. Procentul este cu 12% mai ridicat faţă de luna mai a acestui an. În contrast, în primăvară 45% dintre cei chestionaţi îşi doreau să devină proprietarii unui apartament de 3 camere, acum acest procent fiind de doar 34%.
Chiar dacă, faţă de luna mai, mai puţine persoane au declarat că doresc să cumpere o casă, totuşi numărul opţiunilor pentru aceste locuinţe este în continuare important: 20% dintre alegeri au fost către case.

Garsonierele şi apartamentele de 4 sau mai multe camere au strâns doar 16% din voturile celor intervievaţi, procent asemănător cu rezultatele studiului din luna mai.
În ceea ce priveşte bugetul pentru achiziţia unei locuinţe, acesta se încadrează între 40.001 euro şi 60.000 euro.
Reputaţia zonei în care se află locuinţa, mijloacele de transport în comun şi abia apoi preţul sunt cele mai importante criterii luate în calcul de românii aflaţi în căutarea unei locuinţe.

Sus