Oferte locuri de munca top

Terenurile din Deltă vor fi expertizate

RO_GR_Neajlov_DeltaTransformarea terenurilor piscicole în terenuri agricole nu dăunează florei şi faunei din Delta Dunării în anumite cazuri, conform expunerii de motive a proiectului de modificare a legii privind constituirea Rezervaţiei Delta Dunării.

Astfel potrivit modficărilor aprobate de Senat luna aceasta “Pe întreg teritoriul rezervaţiei biosferei Delta Dunării schimbarea utilizării terenurilor agricole folosite ca terenuri agricole productive sau amenajări piscicole se face cu acordul administratorului şi numai în baza unor studii tehnice de specialitate.”

În termen de 12 luni de la data intrării în vigoare a noii legi proprietarii/concesionarii terenurilor din Delta Dunării sunt obligaţi să efectueze studii tehnice de specialitate din care să rezulte modalitatea folosirii terenului respectiv.

De asemenea, “ în termen de 3 ani de la intrarea în vigoare a prezentei legi, proprietarii/concesionarii terenurilor cărora le-au schimbat folosinţa, fără ca studiile de specialitate să justifice acest lucru, sunt obligaţi să le readucă la starea lor iniţială, sau după caz, să le renatureze. “

Proiectul de lege se află în dezbatere în comisiile Camerei Deputaţilor până la începutul lunii septembrie. Camera Deputaţilor este cameră decizională în acest caz. Iniţiativa aparţine unui grup de douăzeci şi patru de deputaţi şi senatori PSD, PNL şi PLC.

Sus