Oferte locuri de munca top

Terenuri de peste 33 mii mp vor intra in posesia Primariei Capitalei

Primăria Capitalei va intra în posesia a șase terenuri ce cumulează suprafața de 33.715 mp, după ce proprietarii terenurilor au transmis intenția de a le vinde.

Comisia municipală a analizat solicitarea de trecere în proprietatea municipiului a terenurilor retrocedate și amenajate ca spații verzi sau locuri de joacă pentru copii și a propus întocmirea unui raport de evaluare ce va sta la baza negocierii cu proprietarii.

Totodată Comisia a propus și întocmirea unui proiect de hotărâre privind declanșarea procedurilor de achiziție a unei secțiuni din Parcul Verdi, în cadrul căruia sunt situate cele șase terenuri.

Acestea au suprafața de 33.715 mp și sunt situate în Sectorul 2, pe străzile Giuseppe Verdi, nr. 2Bis și Gheorghe Țițeica, nr. 143- 147, în cadrul Parcului Verdi.

Cei doi proprietari ai terenurilor sunt Săvulescu Geta și Săvulescu Emil Dragoș.

În cadrul ședinței de la data de 5 iunie 2018 s-a adus la cunoștință Comisiei că există un dosar pe rolul instanțelor de judecată cu privire la acest teren, prin care proprietarii solicită municipiului București plata unor sume reprezentând contravaloarea lipsei de folosință pentru perioada noiembrie 2011 – ianuarie 2015.

În noiembrie 2016 municipiul București a fost obligat prin sentința dată să achite sume către reclamanții Coman Zărescu Camelia, Poenaru Liviu, Tudor Eugenia, Tudor Frant și Tudor Ion.

În cererile transmise municipiului București de către Savulescu Geta și Savulescu Emil Dragoș s-a precizat ca în cazul în care se va ajunge la o înțelegere cu municipiul București pentru achiziționarea terenului ce face obiectul sentinței, aceștia sunt dispuși să renunțe la sumele datorate de municipiul București pentru lipsa de folosință.

 

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 4/ iunie 2018

Sus