Oferte locuri de munca top

Statul își va putea moderniza clădirile mai simplu

vila RAPPSVor fi simplificate procedurile de investiţii în modernizarea şi consolidarea clădirilor din proprietatea statului, respectiv acele imobile pentru care cumpărătorii nu arată interes din cauza stării lor actuale.  Aceasta ca urmare a unor măsuri adoptate recent.

Schimbarea destinaţiei imobilelor aflate în administrarea RA-APPS se va face prin hotărâre de Guvern, demers mult simplificat faţă de cel anterior care presupunea emiterea unei Ordonanţe de Urgenţă de către Executiv.

De asemenea Comitetul Naţional pentru Intemperii şi Calamităţi se desfiinţează şi va fi înlocuit de Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă.

Noile măsuri sunt incluse în legea 145/2015 privind situaţia juridică a unor bunuri din domeniul public şi privat al statului, aflate în administrarea Regiei Autonome „Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat „, a unor măsuri privind managementul situaţiilor de urgenţă, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, promulgată de Preşedinte la sfârşitul săptămânii trecute.

“Îmbunătăţirea performanţelor economice ale Regiei Autonome Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat trebuie continuată într-un ritm susţinut, având în vedere nevoile urgente de susţinere a patrimoniului imobiliar al statului dar şi cerinţa valorificării la maximum a potenţialului economic al bunurilor imobile în general, administrate de regie în numele statului (…)”, potrivit expunerii de motive elaborate de Guvern.

Sus