Oferte locuri de munca top

Spitale noi, modernizari si reabilitari de peste 111 mil euro

“Trei spitale noi, cu un număr total de 2.100 de paturi, sume importante pentru modernizarea, extinderea, dotarea sau reabilitarea tuturor spitalelor aflate în administrare, precum și campanii de informare și educare pentru sănătate a populației”, acestea sunt promisiunile Primarului General al Bucureștiului, Gabriela Firea, pentru anul 2018. Doamna Firea a mai spus că pentru acest an a prevăzut suma record de 111 milioane de euro pentru domeniul sănătății.

Bugetul municipal pe 2018 prevede alocarea sumei de 325.000 euro necesară pentru demararea procedurilor preliminare (studii de oportunitate, de fezabilitate, documentații de urbanism) pentru construcția unui spital metropolitan cu 1.500 de paturi în zona de nord și a două spitale zonale, cu câte 300 de paturi, în sectoarele 3 și 6.

Spitalul Metropolitan va fi construit în zona de nord a Capitalei, pe un teren de aproximativ 10 hectare. În afara spațiilor medicale propriu-zise, vor exista facilități de cazare pentru rezidenți și cadrele medicale tinere, spații hoteliere pentru pacienți și familiile acestora, creșă, grădiniță pentru copiii personalului medical etc. Spitalul va avea în alcătuire, prioritar, secții destinate unor specialități medicale deficitare la nivelul Capitalei, cum ar fi Terapie Intensivă (ATI), Pneumologie, Oncologie, Hematologie, Radiologie, Chirurgie, Chirurgie Toracică, Mari Arși, Anatomie Patologică, a mai declarat primarul.

În cadrul Spitalului Metropolitan va funcționa un Centru modern de cardiologie, cu secție de chirurgie cardiovasculară pentru protezare valvulară, de revascularizare coronariană, patologie arterială, precum și un Centru complex de oncologie, cu secții de hematologie, pneumologie, gastroenterologie, chirurgie digestivă, toracică și neurochirurgie, laborator de radiologie intervențională și radioterapie.

Spitalul Metropolitan va fi finanțat exclusiv din bugetul Municipiului București.

 

Doua spitalele zonale si 300 de locuinte pentru personalul medical

Referitor la spitalele zonale, Edilul Șef a explicat că „în momentul de față suntem în faza de identificare a celor mai bune amplasamente, astfel încât cele două unități medicale să răspundă cât mai eficient nevoilor locuitorilor din sectoarele 5-6, respectiv 3-4. Ca și la spitalul Metropolitan, sunt luate în calcul accesibilitatea, proximitatea rețelelor de transport public de suprafață și subteran, rețelele de utilități, impactul aspra traficului în zonă etc”.

În urma studiilor de oportunitate, vor fi identificate cele mai potrivite soluții de finanțare a construcției spitalelor zonale, respectiv dacă se vor realiza exclusiv cu bani de la bugetul municipal sau se va lua în considerare și varianta unui parteneriat public-privat. Indiferent de soluțiile de finanțare, aceste spitale vor fi operate ca și spitale de stat, la fel ca toate celelalte unități medicale ale Municipalității, și vor avea contracte cu Casa de Asigurări de Sănătate. Recuperarea eventualelor investiții private se va face fie prin rambursări eșalonate de la bugetul municipal, fie prin exploatarea unor servicii conexe (comerț, alimentație publică, cazare etc).

Primarul General Gabriela Firea a subliniat că „a fost prevăzută anul acesta în buget, în premieră, o sumă consistentă (15 milioane euro) pentru achiziționarea de pe piață a unui număr de 300 de unități locative cu destinația de locuințe de serviciu pentru cadrele medicale”.

 

Principalele obiective de investiții care beneficiază de alocații bugetare

Pe lângă realizarea celor trei noi unitati medicale, Primaria Municipiului Bucuresti a alocat sume importante pentru modernizarea, extinderea, dotarea sau reabilitarea tuturor spitalelor aflate in administrare, principalele obiective de investiții care beneficiază de alocații bugetare în acest an fiind:

* Extinderea, modernizarea și echiparea Spitalului Clinic de Copii “Dr. Victor Gomoiu”, proiect pentru finalizarea căruia a fost alocată suma de 7 milioane euro.

De asemenea, a fost prevăzută suma necesară pentru întocmirea studiului de fezabilitate necesar pentru reabilitarea și modernizarea clădirii vechi a spitalului, în care va fi amenajat un Centru de excelență în oncologia pediatrică, care va include și facilități de cazare pentru părinții copiilor aflați la tratament.

* Reconstrucția, reamenajarea, modernizarea și echiparea Spitalului Clinic de Ortopedie ‘Foișor’, proiect care va fi finalizat în acest an și pentru care a fost alocată suma de 7,5 milioane euro. De asemenea, a fost prevăzută suma de 220.000 euro pentru reabilitarea, modernizarea și echiparea ambulatoriului integrat al acestui spital.

* Reabilitarea blocului operator și a saloanelor ATI și postoperator  la Spitalul „Dr. I. Cantacuzino” – 2,7 milioane euro;

* Construire ambulatoriu și reamenajare pavilioane la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș” – 1,5 milioane euro;

* Se vor face studii pentru încadrarea imobilelor în clasa de risc seismic, atât înainte, cât și după consolidare, pentru un număr de 16 spitale – total: 520.000 euro;

* Vor fi alocați 680.000 euro pentru demararea lucrărilor de consolidare/reabilitare la primele două policlinici („11 Iunie” și „Iancului”) din cele 20 care vor beneficia de astfel de lucrări.

Primarul General a subliniat că a fost prevăzută în buget o sumă 15,7 milioane euro pentru dotări cu aparatură medicală de înaltă performanță, în conformitate cu solicitările spitalelor.

Campanii derulate de ASSMB

Directorul medical al ASSMB, dr. Turkes Ablachim, a declarat: „Urmărim să renovăm secții, proces care a început deja de anul trecut, să extindem spitalele care suferă de deficite de spațiu, se urmărește reabilitarea și consolidarea unor corpuri de clădire la spitalele Obregia, Victor Babeș, modernizarea ambulatoriului Foișor, realizarea de secții noi (oncologie la spitalul Cantacuzino, urologie la Spitalul Carol Davila), precum și construirea unui corp suplimentar la spitalul Malaxa pentru personalul administrativ cu disponibilizarea de spațiu destinat activității medicale”.

Oficialul ASSMB a mai adaugat ca anul acesta va fi finalizat un bazin de hidrokinetoterapie la Spitalul „Sf. Luca” și un corp nou de clădire de la Spitalul de Reumatologie I. Stoia.

Au fost demarate deja procedurile pentru realizarea Centrului de Excelență pentru Diabet, astfel că în anul 2019 vor putea fi oferite, în regim ambulatoriu, servicii medicale specializate pacienților cu diabet, adulți și copii. Ambulatoriile pentru tuberculoza din subordinea Spitalului „Sf. Stefan”, care deservesc sectoarele 1, 2 si 3, se vor muta într-un sediu complet renovat și vor beneficia de servicii de radiologie și de tomografie computerizată, precum și de un laborator modern pentru diagnosticul rapid al tuberculozei.

 

Citiți și:

Spital, construit pe un teren de peste 6 hectare

Investitii de peste 6 mil euro pentru unitati medicale

Documentatia unui contract de peste 4,2 mil euro, revizuita

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor

 ARENA Constructiilor nov – dec 2017 (click aici)coperta-ac8-mare  ARENA Constructiilor , oct 2017  (click aici) coperta-ac7

 

Sus