Solplanet x AeroFix

Sibiu: A patra investitie majora in Orasul de Jos

strada_9Mai_investitii(mare)Strazile Faurului, Ocnei si Turnului – artere principale in Orasul de Jos din Sibiu – au fost reabilitate in ultimii doi ani prin proiecte finantate din fonduri structurale. Strada 9 Mai este cea de-a patra artera din aceasta parte a centrului istoric care a fost complet reabilitata, fiind redata oficial traficului de catre primarul Klaus Iohannis vineri, 22 august.
Finantarea acestui proiect a fost asigurata din fonduri structuralein cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbana depus de municipalitatea sibiana in cadrul Programului Operational Regional, Axa prioritara 1 – Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor-poli urbani de crestere.Valoarea totala a proiectului este de 7,3 milioane lei, din care asistenta financiara nerambursabila este de 5,5 milioane lei.
Contractul de lucrari a fost semnat in luna martie 2013 cu firma SC Sinecon SA, valoarea acestuia fiind de 2,79 milioane lei, fara TVA. Termenul prevazut in contract pentru executia lucrarilor a fost de 18 luni, termenul de garantie pentru acestea fiind de 5 ani.
Municipalitatea a prevazut in contract amenajarea unei noi retele de transport a apei. De asemenea, constructorul a amenajat o noua retea de distributie a apei potabile, o noua retea de canalizare menajera si un nou sistem de colectare si evacuare a apelor pluviale. Contractul a inclus si modernizarea structurii rutiere, au fost modernizate carosabilul si trotuarele, iar cele 138 de locuri de parcare au fost amenajate pe o zona de pavaj creata intre carosabil si trotuar. Sistemul de iluminat public a fost de asemenea modernizat, trecandu-se de la iluminatul cu corpuri suspendate la corpurile de iluminat instalate pe stalpi metalici.

Sus