Solplanet x AeroFix

Sectorul auto aduce cele mai multe cereri de preînchiriere

auto-plantjp_20140212143324309Aproape 60% din cererile de pre-închiriere din sectorul industrial din ultimii doi ani au venit din partea companiilor producătoare de componente auto, se arată într-o analiză realizata de consultantul CBRE.

„O bună parte din aceste cereri s-au orientat spre zonele Argeş şi Dolj, în proximitatea celor doi mari jucători de pe piaţa auto activi în România, Renault şi Ford. Au existat, de asemenea, şi opţiuni şi pentru zona de vest, Banat şi Ardeal, de unde se pot conecta mai uşor la infrastructura de transport a Uniunii Europene,” a precizat Dana Bordei, Head of Industrial Agency CBRE România.

Şi zona Moldovei devine atractivă pentru investitorii din industria producătoare de componente auto, deoarece „aici sunt costuri reduse cu forţa de muncă şi investitorii găsesc mai uşor  resurse umane decât în vestul ţării, deşi, totuşi, lipsa infrastructurii din regiune atârnă destul de greu în balanţa deciziilor. Moldova este aleasă în cazul investiţiilor care presupun angajări masive de personal, pentru a se asigura optimizarea costurilor.”, a mai spus Dana Bordei.

Marian Orzu, Business Development Executive Industrial Agency CBRE, a estimat că anul 2015 va fi foarte activ pentru sectorul industrial: „Până la sfârşitul trimestrului al treilea au fost tranzacţionaţi aproape 250.000 mp în piaţă şi anticipăm că, până la sfârşitul anului, piaţa va trece de 300.000 mp. Tot în acest an au crescut şi cererile de extindere şi consolidare de spaţii din partea chiriaşilor din zonele influentate de consum – operatorii logistici şi retalieri, multe dintre cereri fiind legate de apropierea reducerilor de Black Friday din noiembrie”, a precizat Orzu.

Sus