Oferte locuri de munca top

Sectorul 1 vrea sa cumpere peste 200 de locuinte

La peste 106 milioane lei se ridică valoarea locuințelor pe care Primăria Sectorului 1 intenționează să le achiziționeze pentru a fi alocate ca locuințe sociale, proiectul urmând să fie supus dezbaterii consilierilor locali în următoare ședință.

Numărul persoanelor care nu au acces la locuințe pe piața liberă continuă să fie unul ridicat în Sectorul 1. În prezent se află în evidențele Primăriei Sector 1 un număr de 769 cereri de repartizare a unei locuințe sociale.

Drept urmare, Primăria Sectorului 1 vrea să achiziționeze 215 locuințe de tip condominiu, ce vor avea destinația exclusivă de locuințe sociale.

În vederea achiziționării acestor proprietăți va fi aprobată ca etapă premergătoare încheierea promisiunii bilaterale de vânzare – cumpărare pentru imobilele finalizate în proporție de 80% ce fac parte din ansamblul Belvedere, de pe șos. Pipera – Tunari, nr. 79 – 81.Acest proiectul rezidențial a fost inițiat de Rotary Construcții SRL.

Valoarea totală a locuințelor este de 100.999.932 lei fără TVA, respectiv 106.049.928 cu TVA.

Primăria Sectorului 1 vrea să continue lucrările la corpurile C3, C4, C7, CSs15 – CSs21 din cadrul ansamblului rezidențial Belvedere din zona Pipera.

Terenul este în proprietatea a două societăți comerciale ce dețin suprafețe inegale astfel: Stradal SRL și Sere BB International.

În cadrul proiectului sunt propuse următoarele obiective:

* continuarea lucrărilor de execuție potrivit cu proiectul tehnic și cu proiectul de detalii de execuție existent

* amenajări, recompartimentări și reconfigurări interioare ale spațiilor existente potrivit cu cerințele beneficiarilor

* menținerea racordurilor existente la rețelele edilitare și realizarea unor noi racorduri acolo unde este necesar etc.

Totodată, Primăria Sector 1 va mai supune dezbaterii consilierilor locali și un al doilea proiect pentru achiziția de locuințe cu destinația locuințe sociale. Pentru acest proiect au fost alocați 12 milioane de lei în vederea cumpărării a 25 de unități locative.

Numeroasele evacuări din casele retrocedate de pe raza Sectorului 1 al municipiului București, cât și existența unor persoane ale căror venituri reduse fac imposibilă achiziționarea/închirierea unei locuințe de pe piața liberă au determinat înregistrarea a 7.100 de solicitări pentru locuințe sociale în perioada 1996 – 2017.

Ca răspuns la această problemă, Consiliul Local al Sectorului 1 a hotărât în anul 2008 achiziționarea de locuințe de pe piața liberă, iar în 2010 a fost aprobat programul Deceniul Locuirii 2010 – 2020 care a presupus construirea a 414 locuințe sociale, din fonduri proprii, pe șoseaua Odăi.

În ciuda acestor eforturi, numărul persoanelor din Sectorul 1 care nu au acces la locuințe pe piața liberă continuă să fie unul ridicat.  Astfel, anual sunt depuse aproximativ 100 cereri noi de locuințe sociale.

 

 

 

Citiți și:

Un mare producator de beton va construi locuinte pe un teren de peste 4 ha

Viitor ansamblu rezidential, cu nume de domnitor

Continua dezvoltarea proiectelor rezidentiale la malul marii

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/nov – dec 2019

Sus