Oferte locuri de munca top

Se modifică listele de exproprieri pentru autostrada Lugoj-Deva

Autostrada_A14Listele proprietăţilor ce urmează să fie expropriate în scopul realizării Autostrăzii Lugoj-Deva urmează să fie din nou modificate. O hotărâre de Guvern în acest sens se află în află în consultare publică.

“Având în vedere că unele dintre liste s-au dovedit ulterior eronate şi, de asemenea, având în vedere finalizarea litigiului dintre Primăria Lugoj şi Primăria Coşteiu în care s-au definitivat şi planurile parcelare şi limita teritoriilor administrative ale localităţilor Lugoj şi Costeiu, a apărut necesitatea actualizării acestor liste în conformitate cu situaţia din teren şi a documentaţiilorcadastrale individuale de dezmembrare a imobilelor din cadrul coridorului de expropriere, avizate de OCPI Timiş şi Hunedoara.”, se preciează în nota de fundamentare a proiectului de hotărâre.

Astfel, noile liste cuprind 30 de proprietăţi aflate pe raza localităţii Lugoj, în suprafaţă de 31.340 mp, pentru care au fost stabilite despăgubiri în sumă 38.960 lei. Pe raza localităţii Coşteiu urmează să fie expropriate 325 de proprietăţi având o suprafaţă de 821.770 mp. Suma stabilită pentru despăgubiri este de 880.650 lei. Vor fi expropriate totodată Şase proprietăţi cu suprafaţa totală de 24.915 mp aflate în raza localităţilor Dobra şi Şoimuş.Suma acordată pentru despăgubiri va fi de 26.280 lei.

Declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică „Autostrada Lugoj – Deva” a fost aprobată printr-o hotărâre de Guvern în anul 2010.

Planul de amplasament pentru Lotul 1 al autostrăzii a fost aprobat în 2011 şi a fost declanşată procedura de expropriere a imobilelor proprietate privată situate pe raza localităţilor Lugoj, Balinţ, Belinţ, Bethausen, Traian Vuia, Mănăştiur şi Dumbrava. Sumele stabilite pentru despăgubiri însumau 1,7 milioane lei.

Lista de proprietari ce urmau să fie despăgubiţi pentru execuţia Lotului I a fost completată în 2012 cu proprietarii sau deţinătorii imobilelor situate în localitatea Lugoj, suma stabilită pentru despăgubiri fiind în cuantum de 49.700 lei, şi în localitatea Coşteiu, suma aferentă despăgubirilor fiind de 950.720 lei.

În acelaşi an a fost aprobată o nouă listă pentru imobile proprietate privată supuse exproprierii aferente Loturilor 2, 3, şi 4, situate pe raza localităţilor Făget, Margina, Lăpugiu de Jos, Dobra, Gurasada, Ilia, Brănişca şi Şoimuş. Suma stabilită pentru despăgubiri s-a ridicat la 5,19 milioane lei. Totodată lista pentru Lotul  1 a fost din nou completată cu imobilele situate pe raza localităţilor Balinţ, Belinţ, Bethausen, Traian Vuia, Mănăştiur, Dumbrava şi Ghizela şi suma aferentă despăgubirilor în cuantum total de 147.000 lei.

În cadrul perioadei de consultare publică cu privire la noul proiect de hotărâre de Guvern propunerile şi observaţiile vor putea fi depuse până la data de 30 mai.

 

Sus