Oferte locuri de munca top

Scaderea cererii pentru spatii de birouri dupa pandemie

Permanentizarea lucrului de acasă pentru unele dintre marile companii de IT reduce cererea de spații de birouri pe piața imobiliară. Scăderea costurilor și prevenirea îmbolnăvirii angajaților contează mult în opțiunea unor companii de a-și lăsa personalul să lucreze de acasă și după încheierea stării de urgență.

Aceasta cu toate că unii dintre angajați ar prefera să vină la birou.

De asemenea, agenții imobiliari nu sunt încântați de această nouă tendință care conduce la scăderea tranzacțiilor cu spații de birouri.

Consultantii imobiliari de la CBRE au prezentat rezultatele unui studiu extins despre experiența privind munca de acasă (telemunca), prin chestionarea a 1.200 de angajați din  România, Europa Centrală și de Est și Europa de Sud-Est.

Potrivit acestui studiu, 64% dintre respondenți simt lipsa discuțiilor cu colegii, 61% nu reușesc să găsească un echilibru între viața profesională și cea personală iar 55% își doresc să vadă și alte persoane în jur atunci când lucrează.

„Posibilitatea ca mai mulți angajați să lucreze de acasă ar putea determina companiile să regândească spațiile de birouri pentru a le face mai atractive și mai eficiente prin îmbinarea de noi concepte, cum ar fi utilizarea alternativă a birourilor, în funcție de activitățile din ziua respectivă, renunțând la procedurile existente înainte de izolare. Prin urmare, pentru următoarele 12 până la 24 de luni, cererea pentru reconfigurările de spații de birouri ar putea crește, având în vedere noua legislație și prezența fizică la birou”, a concluzionat Răzvan Iorgu, Managing Director, CBRE România.

Modul de lucru se va schimba cu siguranță, spațiile de birouri vor fi regândite, companiile vor introduce noi proceduri și, chiar dacă procentul de angajați care lucrează de acasă va crește, faptul că suntem ființe sociale ne face să avem nevoie de interacțiune fizică, precum și de un echilibru între viața profesională și cea personală, după cum arată studiul CBRE.

 

 

 

Citiți și:

Locuinte colective si supermarket, in pregatire

O cladire din centrul Capitalei, transformata cu aproape 16 mil euro

O multinationala pregateste terenul pentru extinderea productiei

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/mai 2020

Sus