Solplanet x AeroFix

România, locul trei din regiune la tranzacţii imobiliare

romania-673363_640România ocupă locul al treilea în topul tranzacţiilor imobiliare din Europa Centrală şi de Est, întocmit de consultantul imobiliar JLL.

Statistica include tranzacţiile din primele nouă luni ale anului iar în ţara noastră acestea au ajuns în intervalul analizat la 600 de milioane de euro, informează europaproperty.com.

Valoarea totală a tranzacţiilor din regiune a ajuns la 2,8 miliarde de euro în intervalul iunie – august şi la 5,5 miliarde de euro în primele nouă luni, în creştere cu 22% faţă de 2014.

Pe primul loc în clasamentul regional este Cehia care cumulează 43% din volumul tranzacţiilor, urmată de Polonia cu 28% din tranzacţii.

În România s-a concentrat 11% din valoarea tranzacţiilor, în timp ce 10% a fost înregistrat în Ungaria.

Anul trecut tranzacţiile imobiliare din ţara noastră au ajuns la 1,15 miliarde de euro, valoare record raportat la ultimii ani.

Cele mai importante tranzacţii anul trecut au fost preluarea de către Auchan a mai multor galerii comerciale pentru 260-280 de milioane de euro şi achiziţiilor Globalworth a participaţiilor fondului german RREEF în mai multe proiecte, tranzacţie de 200 de milioane de euro.

Anul acesta cele mai mari tranzacţii din România au fost în sectorul logistic acestea ajungând la aproximativ 260 de milioane de euro.

Sus