Oferte locuri de munca top

România finanţează noul sediu al teatrului din Cahul

big_dsc_6329Guvernul României va finanţa lucrările de construcție a noului sediu al Teatrului „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Cahul, Republica Moldova. Memorandumul privind acordarea sumei de 800.000 euro pentru realizarea aceastei investiţii a fost încheiat astăzi la Cahul în prezenţa prim-miniştrilor României şi Republicii Moldova, Iurie Leancă şi Victor Ponta, scrie Agerpres.

În cadrul evenimentului Victor Ponta a precizat: “Am vrut să fiu prezent la un proiect despre care domnul prim-ministru Leancă mi-a vorbit atunci când vizitam sediul Muzeului Naţional de Artă de la Chişinău, pe care, de asemenea, l-am sprijinit în sensul renovării sale. Şi, atunci, domnul prim-ministru mi-a spus că ar fi extraordinar dacă Cahulul, care are o echipă de actori, care are o tradiţie deosebită, ar putea să aibă şi o clădire nouă. Şi am spus imediat „Da, sigur că putem să sprijinim”.
Premierul României a lansat către omologul său invitaţia de a participa la inaugurarea Teatrului Naţional din Bucureşti, eveniment programat pentru luna noiembrie. Proiectul de modernizare şi reabilitare a prestigioasei instituţii s-a ridicat la 100 de milioane de euro.

Guvernul României a aprobat în luna februarie acordarea unui ajutor financiar nerambursabil Republicii Moldova în valoare de 100 milioane de euro. Fondurile sunt utilizate pentru finanţare proiectelor de modernizare şi dezvoltare. Printre acestea se numără construcţia gazoductului Iaşi-Ungheni în lungime de 43 km, inagurat în această vară.

Sus