Oferte locuri de munca top

PUG-ul Bucureștiului ar putea fi finalizat anul acesta

Stadiul elaborării Planului Urbanistic General (PUG) a fost discutat ieri în cadrul primei ședințe a noii Comisii Tehnice de Urbanism si Amenajare a Teritoriului din Primăria Municipiului București.

Planul Urbanistic General este un document strategic pentru dezvoltarea orașului care reglementează organizarea rețelei stradale, organizarea arhitectural – urbanistică, modul de utilizare a terenurilor, dezvoltarea infrastructurii edilitare, statutul juridic si circulația terenurilor și protejarea monumentelor istorice.

Gabriela Firea, primarul general al Bucurestiului a declarat că “este imperios necesar să finalizăm până la sfârșitul acestui an PUG-ul, pentru ca, începând de anul viitor, acesta să poată fi prezentat atât instituțiilor, cât și mediului de afaceri și publicului larg. Voi semna actul adițional la contractul pe care Primăria Municipiului București îl are cu Asocierea al cărei lider este Universitatea de Arhitectura și Urbanism «Ion Mincu» pentru a nu mai exista nici un impediment în ceea ce privește accelerarea definitivării acestui document strategic”.

 

PMB va promova in Parlament proiectul pentru Legea Capitalei

 

Proiectele care vizează dezvoltarea Bucureștiului și a zonelor limitrofe nu sunt la ora actuală corelate, iar o nouă Lege a Capitalei ar duce la o reglementare unitară, la o dezvoltare coerentă și sinergică a orașului, a mai spus Firea.

Primarul a anunțat că va susține în cel mai scurt timp în fața Parlamentului proiectul de Lege a Capitalei, care să răspundă nevoilor actuale ale Bucureștiului.

La rândul său, arhitectul Tiberiu Florescu a întărit ideea că operaționalizarea PUG-ului este indisolubil legată de apariția Legii Capitalei: Conform legislației actuale, care se află la nivelul anului 2000, odată finalizat, PUG-ul nu poate intra în vigoare mai devreme de trei ani decât dacă apare Legea Capitalei”.

Tiberiu Florescu, reprezentantul Universitatii de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu”, a prezentat conceptul care stă la baza elaborării PUG-ului și a explicat că acesta este un instrument de dezvoltare esențial pentru capitala României:

“In actualul PUG am inclus proiectele deja gândite pentru București, cum ar fi inelul median, PIDU și conceptul strategic Bucuresti 2035. PUG-ul nu ne spune numai ce putem construi, ci și când putem construi, care sunt efectele pe plan economic și social. Acesta presupune, pe lângă stabilirea unor reguli clare și a unor standarde imobiliare, mai multe obiective cu influențe sociale, economice, culturale. Vorbim, de exemplu, despre crearea unei identități a cartierelor, de reglementări urbanistice  specifice fiecare zone, de refacerea spațiilor degradate sau de crearea de culoare verzi”.

Grupul de lucru se va întruni lunar astfel încât echipa care elaborează Planul Urbanistic General să poată livra etapizat noile reglementări, în funcție de datele disponibile și de urgența și necesitatea acestor reglementări.

 

TopJobs –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)

NewsletterPrimesti gratuit stirile ARENA Constructiilor ! click aici!

Sus