Oferte locuri de munca top

Proprietarii monumentelor din centrul Oradiei: obligati sa-si reabiliteze imobilele

oradeaProprietarii cladirilor monument istoric din centrul Oradiei vor fi sanctionati daca vor refuza sa-si reabiliteze imobilele.
Primaria Oradea implementeaza un program multianual ce vizeaza realizarea lucrarilor de protejare si interventie asupra cladirilor cu valoare cultural arhitecturala situate in Ansamblul Urban – Centrul Istoric Oradea.
Pentru a sustine acest proiect, municipalitatea va acorda o serie de facilitati proprietarilor: administratia locala va finanta integral documentatia tehnica si autorizatiile necesare. Totodata va asigura un grant de 20% din contravaloarea lucrarii care va fi executata, iar pentru diferenta de 80% va acorda credite fara dobanda rambursabile in cinci ani pentru proprietarii care nu au fondurile necesare realizarii reabilitarii. De asemenea, se ofera scutire de impozitul pe cladiri pentru o perioada de cinci ani pentru cei care reabiliteaza fatada.
In perioada urmatoare, Primaria Oradea va notifica proprietarii care locuiesc in cladirile monument istoric din centru despre intentia de reabilitare, iar in cazul in care nici cu aceste facilitati proprietarii nu vor dori sa realizeze aceste interventii si in decurs 60 de zile de la notificare nu raspund intentiei municipalitatii, acestia vor fi sanctionati si se va trece la reabilitarea cladirii pe cheltuiala administratiei locale, valoarea reabilitarii fiind ulterior recuperata de catre municipalitate.

Pana in anul 2016 se va avea in vedere in mod prioritar reabilitarea cladirilor din zona ultracentrala, cladiri monument istoric. In etapa a doua, dupa 2016, se va avea in vedere reabilitarea fatadelor in tot centrul istoric al orasului.

Sus