Oferte locuri de munca top

Proiectul Drumului Expres Arad – Oradea se apropie de licitare

În luna aprilie ar urma să fie emise hotărârile de Guvern privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici și de expropriere a terenurilor afectate de proiectul de construire a Drumului Expres Arad – Oradea, estimează președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan.

Și a precizat: ”Odată cu finalizarea proiectului tehnic și a documentației de achiziție, vom organiza procedura de licitație pentru selectarea unui constructor.”

Studiul de fezabilitate al drumului expres Arad-Oradea a primit avizat favorabil în ședința Comisiei de siguranță rutieră din cadrul Companiei Naționale de Autostrăzi.

A fost prezentat traseul proiectului, au fost analizate cele 12 noduri rutiere ale drumului expres și soluțiile de trafic propuse în vederea racordării infrastructurii rutiere existente la noul proiect.

S-au studiat conexiunile și facilitățile drumului expres: legătura cu Ungaria din zona Salonta, conexiunea cu drumul de legătură Oradea-autostrada Transilvania, conexiunea cu autostrada la Arad, parcările de scurtă și lungă durată prevăzute a fi amenajate.

TOPUL DRUMARILOR

”Acest aviz ne permite să trecem la realizarea auditului de siguranță rutieră. În cursul lunii februarie, acesta ar urma să fie realizat. După includerea observațiilor din audit în studiul de fezabilitate, la începutul lunii martie vom continua procedura de avizare în Comisiile tehnico-economice ale Companiei Naționale de Autostrăzi și ale Ministerului Transporturilor. Va urma avizarea în Comisia Interministerială”, a mai declarat Ilie Bolojan.

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie  2022

Sus