Oferte locuri de munca top

Proiect de realizare puturi forate in satele din Sibiu

Un proiect de realizare puturi forate vine sa intampine problema apei potabile in mai multe localitati din judetul Sibiu unde nu exista un sistem centralizat de asigurare a apei menajere.
Presedintele Consiliului Judetean Sibiu, Ioan Cindrea, a semnat la inceputul acestei saptamani contractele de asociere si administrare cu 13 localitati din judet pentru realizarea a astfel de investitii.
Ioan Cindrea, presedintele CJ Sibiu,precizeaza: „Vrem ca si prin acest proiect strategic sa crestem calitatea vietii in mediul rural prin gasirea unei solutii alternative de alimentare cu apa potabila. Atunci cand am gandit acest proiect am avut in vedere ca exista localitati care au probleme serioase in perioadele de seceta cand apa din fantanile publice si private scade foarte mult si nu mai poate asigura necesarul de apa pentru populatie si animale.”
Lucrarea ar trebui sa cuprinda un put forat, rezervor de stocare apa, statie de clorinare si statie de pompare.
In anul 2014 sunt programate puturi forate in 13 localitati: Glimboaca (orasul Avrig), Saros pe Tarnave (orasul Dumbraveni), comuna Valea Viilor, Benesti (comuna Altina), Ighisul Vechi (comuna Birghis), Movile (comuna Iacobeni), Romanesti (comuna Blajel), Teline (comuna Bradeni), Curciu (comuna Dirlos), Roandola (comuna Laslea), Ravasel (comuna Mihaileni), Fofeldea (comuna Nocrich), Sorostin (comuna Seica Mica).
Pentru anii 2015 si 2016 sunt prevazute a se realiza puturi forate in alte 22 de localitati, dar lista ramane deschisa si altor localitati interesate.

Sus