Oferte locuri de munca top

Programul Prima Casa primeste 2 mld lei pentru acest an

Pentru acest an Guvernul a alocat 2 miliarde de lei pentru românii care doresc să își achiziționeze o locuință prin programul Prima Casă. Executivul a aprobat în ședința de guvern de ieri plafonul total de garantare pentru anul 2019.

Anul trecut au fost acordate:
* 20.423 garanții, în valoare totală de 1,9 miliarde de lei, cu o valoare medie a garanției acordate de 94.000 lei, precum și
* 7.160 promisiuni de garantare, în valoare totală de 800 de milioane de lei.

Alocarea plafonului total al garanțiilor care pot fi emise în anul 2019 în cadrul Programului se face la solicitarea finanțatorilor participanți de către FNGCIMM, cu acordul MFP, conform Procedurii și criteriilor de evaluare anuală a modului de utilizare a plafoanelor de garantare.

Finanțatori participanți în program sunt: BRD, BCR, Banca Transilvania, CEC Bank, ING, Raiffeisen Bank, OTP Bank, Banca Românească, Unicredit, Garanti, Piraeus Bank, Marfin, Credit Agricole și Leumi Bank.

De la lansarea Programului în anul 2009 şi până la finalul lunii decembrie 2018 au fost acordate 267.752 garanții și promisiuni de garantare, în valoare totală de 23,7 miliarde de lei.

După criza economică din 2008, programul Prima Casă, lansat în anul 2009, a impulsionat construcțiile de locuințe în țara noastră. Limitele impuse beneficiarilor de credite prin Prima Casă au modelat oferta de locuințe.

 

 

Citiți și:

Un bogat om de afaceri pregateste un mare ansamblu rezidential

Proiect logistic redus la jumatate, din cauza scaderii activitatii

Isi continua proiectele si se gandesc sa creasca preturile

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.8/ nov-dec 2018

Sus