Oferte locuri de munca top

Proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii şi suprastructurii în Portul Constanţa

Dezvoltarea infrastructurii și suprastructurii portuare şi asigurarea protecției mediului în Portul Constanța se va face prin două noi investiții.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a aprobat prin Ordin de ministru indicatorii tehnico – economici pentru realizarea celor două obiective de investiții.

Investiţiile cuprind:

* infrastructură pentru acostarea navelor tehnice, formată dintr-un cheu nou de 170 de m (lungime în aliniament – 130 m / latură de închidere aprox. 40 m) şi infrastructură portuară (teritoriu câștigat asupra mării) de 4.370 mp.

Valoarea acestei investiţii este de 22,65 milioane lei, TVA inclus, echivalentul a peste 5 milioane de euro. Din această valoare, lucrările de construcții montaj se vor ridica la 17,83 milioane lei TVA inclus (3,93 milioane euro).

* suprastructură platformă (echipamente şi utilităţi) pentru servicii conexe navelor tehnice, formată dintr-o platformă şi un terminal de colectare, stocare şi tratare ape reziduale. Capacități fizice: platformă amenajată pe teritoriul câștigat asupra mării – 4.370 mp , terminal de colectare, stocare, tratare ape reziduale – 1 buc.

Valoarea investiţiei este de 24,06 milioane lei, inclusiv TVA (echivalent a peste 5,3 milioane euro), din care lucrările de construcțiii montaj vor reprezenta 5,86 milioane lei (1,29 milioane euro).

Cele două investiții vor spori capacităţile de preluare a reziduurilor petroliere, a apelor uzate și a reziduurilor de marfă generate de nave.

Durata de realizare este estimată la o perioadă de 12 – 16 luni.

Finanțarea se va face din fonduri externe nerambursabile și din surse bugetare, prin programul Mecanismul de Interconectare a Europei (CEF), de la care s-a obținut finanțare în cadrul celui de-al doilea apel de proiecte din anul 2016.

 

TopJobs  –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)

NewsletterPrimesti gratuit stirile ARENA Constructiilor ! click aici!

Revista –    Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia nov – dec 2016 (click aici)

Sus