Oferte locuri de munca top

Producătorii de lacuri și vopsele trebuie să contracareze scumpirea marteriilor prime

Vlg_shopProducătorii și exportatorilor români de lacuri și vopsele trebuie să aibă o preocupare mai susţinută pentru o mai mare diversificare a surselor de aprovizionare cu materii prime. De asemenea, ei trebuie să se preocupe de scăderea cheltuielilor de producție şi creşterea eficienţei în consumuri. Aceasta concomitent cu identificarea de noi potențiali parteneri de afaceri pe piața americană, în vederea unei mai bune penetrări a acestei piețe uriașe de desfacere se arată într-o analiză comparativă a evoluției exporturilor de extracte tanante sau colorante, pigmenți, vopsele și lacuri ale României pe piața SUA, comparativ cu cele ale țărilor vecine din Europa Centrală și de Est, în perioada 2001-2014, realizată de BPCE New York.

Creșterile înregistrate în intervalul 2011-2014 de producătorii români de lacuri și vopsele nu au putut compensa pierderile suferite din perioada crizei. În ultimul timp, însă, este înregistrată o creștere a sectorului construcțiilor, ceea ce va face ca și industria de lacuri și vopsele să marcheze avansuri corespunzătoare,

Producătorii de lacuri şi vopsele nu pot înlocui materiile prime deficitare sau cele care au înregistrat creşteri semnificative de preţ, cu materii de calitate mai proastă,

De asemenea ei nu pot absorbi în totalitate scumpirile cauzate de deficitul sporit de materii prime, pe fondul creşterii cererii pentru aceste materiale din partea altor industii decât cea a vopselelor, dar şi din partea pieţelor în curs de dezvoltare din afara Europei.

Producătorii de pe piaţa de lacuri şi vopsele s-au confruntat, în anii anteriori, cu o creştere de circa 15% a preţului materiilor prime, ceea ce a condus, treptat, la creşterea preţului produselor necesare renovării/redecorării locuinţelor.

Sus