Oferte locuri de munca top

Primul contract de lucrări, dintr-un proiect de peste 355 de mil euro pentru retele de apa            

UPDATAT

A fost semnat primul contract de lucrări din cadrul proiectului ce vizează „Dezvoltarea infrastructurii de apă şi apă uzată din județele Cluj și Sălaj, în perioada 2014-2020”.

În valoare totală de peste 355,6 milioane de euro, proiectul derulat de Compania de Apă “Someș“ S.A. beneficiază de finanțare europeană în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare.

Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe: „E un moment extrem de important, ce prefațează începerea efectivă a lucrărilor de extindere și reabilitare a rețelelor de apă. În cel mai scurt timp vom începe semnarea contractelor ce vizează lucrări din județul Cluj. La final, acest proiect european mamut va crește la 100% procentul de racordare la sistemul centralizat de apă potabilă a gospodăriilor din județ”.

În ceea ce privește contractul semnat cu LUDWIG PFEIFFER S.R.L., în valoare de 28.855.643 lei, acesta vizează extinderea și reabilitarea rețelelor de apă din orașul Cehu Silvaniei (județul Sălaj) și localitățile aparținătoare.

Vor fi făcute lucrări pe o lungime de circa 37 de km, vor fi extinse și reabilitate aproape 10 km de rețea de canalizare, vor fi edificate 7 stații de clorinare și rezervoare de înmagazinare a apei, totul finalizându-se cu executarea de branșamente și racorduri la consumatori. Lucrările de construire sunt prevăzute să dureze circa 18 luni.

“Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din județele Cluj și Sălaj, în perioada 2014-2020” are o valoare totală de 355.636.401 euro, din care 77,55% reprezintă contribuția Uniunii Europene din Fondul de Coeziune.

Vor fi realizați, astfel, în cele două județe, peste 1.550 de km de aducțiuni, rețele de apă, colectoare și rețele de canalizare, respectiv se vor construi și moderniza surse de apă și stații de tratare, stații de epurare, stații de pompare, rezervoare, în paralel cu automatizarea continuă a infrastructurii.

Cea mai importantă lucrare din cadrul proiectului o va constitui ceea ce pro­babil va fi cea mai lungă aducțiune de apă potabilă din România, o magistrală principală de 164 de km, cu 153 de km de magistrale se­cundare ca și ramificații ale celei principale, care vor transporta în întreg județul Sălaj apa de excelentă calita­te potabilizată la Stația de tratare Gilău, din județul Cluj.

 

 

Citiți și:

Cine va construi Sala Polivalenta Tulcea

Viitor ansamblu cu peste 220 locuinte, in Bucuresti

Viitoare spatii comerciale si de alimentatie publica, cu peste 6 mii mp sc

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/nov – dec 2019

 

Sus